KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad debatteert o.a. over de Evaluatie protocol Welkom in mijn Wijk en het haalbaarheidsonderzoek Bruisend trefpunt Zwolle Zuid

Zwolle – Maandag 20 juni behandelt de gemeenteraad vier onderwerpen. In de Raadzaal debatteert de raad vanaf 19.30 uur over de evaluatie van het protocol Welkom in mijn Wijk en het haalbaarheidsonderzoek Bruisend trefpunt Zwolle Zuid. Tegelijkertijd zijn er in de TaK-zaal rondetafelgesprekken over het rioolonderzoek drugsgebruik en de quickscan 30/40/30 prijsverdeling woningbouwprogramma. Inspreken over een onderwerp kan deze avond bij de start van de vergadering vanuit de Raadzaal of de TaK-zaal.

Evaluatie protocol Welkom in mijn Wijk

In 2011 is het protocol Welkom in mijn Wijk vastgesteld. Het doel hiervan is draagvlak te creëren en te behouden voor goed gespreide huisvesting voor bijzondere doelgroepen in Zwolse wijken. Het protocol is in 2021 geëvalueerd. Na deze evaluatie is het protocol aangepast. De gemeenteraad gaat met elkaar in debat over de voorgestelde aanpassingen.

Haalbaarheidsonderzoek Bruisend trefpunt Zwolle Zuid

Uit het gemeentelijk wijkaccomodatie-onderzoek is gebleken dat in Zwolle Zuid een aantrekkelijke, toegankelijke stadsdeelvoorziening nodig is met aanbod op het gebied van welzijn, (cultuur)educatie en voorzieningen in het sociaal-maatschappelijk voorveld. In het haalbaarheidsonderzoek zijn drie scenario’s uitgewerkt. Het voorstel is om te kiezen voor het scenario waarin de panden van De Pol en naastgelegen Stadkamer volledig gerenoveerd en verduurzaamd worden. De gemeenteraad gaat in debat over de voorgestelde scenario’s en de consequenties.

Nadere duiding rioolonderzoek drugsonderzoek

De gemeente heeft in 2021 een rioolwateronderzoek laten uitvoeren naar drugs(gebruik) in de gemeente Zwolle. Het onderzoek laat zien dat het drugsgebruik in Zwolle op de meeste vlakken vergelijkbaar is met andere grotere Nederlandse steden, met uitzondering van de gemeten hoeveelheid 3-MMC (en 4-MMC) en amfetamine. De gemeenteraad gaat in gesprek met direct betrokkenen en experts over hoe zij de uitkomsten van het onderzoek afwegen, hoe partijen samenwerken om drugsgebruik tegen te gaan en hoe de samenwerking verbeterd kan worden.

Quickscan 30/40/30 prijsverdeling woningbouwprogramma

Als gevolg van de toenemende druk op de woningmarkt is in de betaalbaarheidsagenda 2022 afgesproken om te onderzoeken of de verdeling van 30% goedkoop, 40% middelduur en 30% dure woningen in het woningbouwprogramma nog passend is bij de inkomensontwikkeling van Zwolle in de toekomst. Hierop is een quickscan uitgevoerd waarin met nieuwe data is gekeken naar de onderbouwing voor deze verdeling. De raad gaat hierover in gesprek met verschillende betrokkenen.

Invloed uitoefenen

De uitgebreide agenda’s en vergaderstukken van de debatrondes en rondetafelgesprekken op maandag 20 juni zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 20 juni 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button