Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Gehavend WVF lijdt dubbelverlies in Emmeloord

De tribune van Flevo Boys kleurde vanmiddag opmerkelijk veel blauw. Door blessures en schorsingen was het voor trainer Freddy Smit aardig puzzelen vanmiddag. De ploeg slaagde er niet in om vanmiddag een of meerdere punten en zo Flevo Boys pootje te lichten, mee te nemen naar Westenholte. Met deze nederlaag kon iedereen dan ook wel leven. Veel pijnlijker was het verlies van Hiro Gnanapragassam. Hiro die zo sterk terugkwam na eerdere zware knieblessures en zich dit seizoen teug knokte in de basis, moest vlak voor de rust geblesseerd aan zijn rechter knie het veld verlaten.

 

In de eerste helft voetbalde WVF, ondanks de vele omzettingen, goed mee met het nerveus ogende Flevo Boys. De eerste kans was dan ook voor WVF. Al in het begin van de wedstrijd genoot Kristian Bril de nodige ruimte op rechts gaf een voorzet op Richard Bouwmeester, die de bal net iets achter hem kreeg waardoor hij niet lekker uit kon halen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Flevo Boys, dat moest winnen om de nacompetitie te ontlopen, speelde voorzichtig en afwachtend in beginfase, Na een kwartier kreeg WVF wederom een aardige kans. Het was Richard Bouwmeester die goed passte op de diepgaande Bas Bouwhuis, keeper Rosink zag het gevaar en was op tijd zijn doel uit om deze aanval onschadelijk te maken. Vanaf dat moment trok Flevo Boys de wedstrijd wat meer naar zicht toe en kwam het in de 27e minuut op voorsprong. De Klein trok vanaf rechts de bal laag voor en het was Spaan die inschoot  1-0. Nog geen minuut later speelde Mike te Wiele, die overigens wederom een goede wedstrijd keepte, de bal in de voeten van Spaan, maar zijn schot belande gelukkig voor WVF op de paal. Vlak voor rust leed WVF grootste verlies van deze middag. Na een duel in zestien bleef Hiro Gnanapragassam geblesseerd liggen en al snel werd duidelijk dat dit er niet goed uitzag. Patrick Koning was zijn vervanger, waardoor er weer een omzetting binnen het team moest worden gedaan. Dion Reijnen, vanmiddag ook weer sterk spelend, en begonnen als middenvelder werd hierdoor na de verdediging gehaald. In de blessuretijd kreeg WVF nog een goede kans. Het was Niels Goedegebuur die de bal goed teruglegde, maar helaas verdween het schot van Bas Bouwhuis net naast het doel van de thuisclub.

In de tweede helft viel er nog maar weinig te genieten. Flevo Boys speelde wat teruggetrokken en WVF was niet bij machte om het Flevo Boys echt moeilijk te maken. Het kreeg nog een paar kleine kansjes via Richard Bouwmeester, vrije trap op rand van zestien, naast de muur maar in de handen van keeper Rosink en Niels Goedegebuur schoot de bal over na een slim en snel genomen vrije trap van Richard Bouwmeester. Een kwartier voor tijd vergrootte Flevo Boys de voorsprong na een vloeiende combinatie van de gebroeders van der wal scoorde Dennis de 2-0. Bij WVF was er nog het debuut van A junior Mehmet-Can Cobanoglu, die Kristian Bril verving. Tien minuten voor tijd gooide de thuisclub het duel definitief in het slot. Uit een hoekschop trok Elroy Modderman een tegenstander naar de grond, incasseerde hiervoor geel en scheidsrechter Keijl wees naar de stip. Deze strafschop werd benut door Postma die daarmee de eindstand op 3-0 bracht. Deze nederlaag is best te verteren. Het verlies van Hiro Gnanapragassam is veel erger. Zeker als je weet welke lange weg Hiro heeft afgelegd om weer te kunnen voetballen met zijn ploeggenoten. Dankzij zijn doorzettingsvermogen groeide  Hiro uit tot een van de steunpilaren van de ploeg.  We hopen dat het meevalt en dat Hiro ook deze tegenslag overwint. Hopelijk mogen we dan toch weer genieten van onze karakterspeler!!

Flevo boys-WVF 3-0(rust 1-0) 27Spaan 1-0, 76 Dennis van der Wal 2-0, 82 Postma 3-0

Gele kaart: Pola (Flevo Boys) Elroy Modderman en Patrick Koning (WVF)

Scheidsrechter G.Keijl

Toeschouwers 300

Flevo Boys: Rosink, D. van der Wal, Post, J.van der Wal, Nijboer, Postma, Pala, Spaan, Hakvoort, de Klein, Bergtop

WVF: Mike te Wiele, Elroy Modderman, Hiro Gnanapragassam(44. Patrick koning, Hans Kamping, Robert Jan Stals, Dion Reijnen, Bas Bouwhuis, Richard Bouwmeester, Kristian Bril(77. Mehmet-Can Cobanoglu), Niels Goedegebuur, Hessel Berends(66. Michel Koning)

Door Dick Noordman

Gerelateerde artikelen

Back to top button