Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Geen publiek meer in raadszaal vanaf maandag

Zwolle – Aanstaande maandag staat er een raadsvergadering in de Raadzaal op de agenda over het bouwen van woningen in de Zwarte Water zone en de toekomst van de Nooterhof. Ook in de Takzaal wordt die avond door de gemeenteraad vergaderd over de uitvoeringsagenda van cultuur en over jeugdzorg. Maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen mag bij beide vergaderingen geen publiek meer aanwezig zijn.

“Tijdens de persconferentie hebben we gehoord dat de 1,5 meter toch een dringend advies is en zullen wij als gemeenschappelijke organisatie ons daar ook aan moeten houden. In de Takzaal hebben we hierdoor helaas geen plek op de publieke tribune en is de vergadering enkel digitaal mee te kijken. Insprekers kunnen wel inspreken en zullen vervolgens de zaal weer verlaten. In de Raadzaal is enkel plek voor de aangemelde insprekers en pers.”, zo laat de griffie weten.

Vooral het onderwerp over de Zwarte Water zone heeft voor nogal wat discussie gezorgd in de stad. Dit zal terug te zien zijn in het aantal insprekers over dat onderwerp die avond. Ook gaat de fractie van de SP vooraf op het Grote Kerkplein demonstreren onder de slogan ‘Holtenbroek wijk(en) voor de rijken?’.

De vergaderingen zijn digitaal te volgen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button