EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gasthuisplein en Nieuwe Markt afgesloten voor auto’s vanaf 12 uur ’s middags

Meer ruimte voor terrassen

Zwolle – Zwolle staat te popelen om het gewone leven weer zo goed als mogelijk op te pakken. Dat zagen we afgelopen weekeind toen het alweer flink druk was op straat, in horecagelegenheden en op de terrassen. Ook komend weekeind verwachten we weer veel mensen in de binnenstad. Voor de veiligheid van bezoekers, ondernemers en bewoners, heeft de gemeente Zwolle een aantal extra maatregelen genomen die we hieronder op een rij zetten.

 

Autoluw Gasthuisplein en Nieuwe Markt

Het Gasthuisplein en de Nieuwe Markt worden vanaf vrijdag 5 juni autoluw. Het Gasthuisplein wordt vanaf die datum bij de Vijfhoek dagelijks van 12.00 tot 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni gebeurt dit door middel van een hekwerk. Een verkeersbegeleider houdt hier toezicht. Bewoners van de Wolweverstraat en de Nieuwe Markt krijgen een ontheffing.

Nieuwe Markt
Gasthuisplein

Uitbreiding terrassen Bethlehemskerkplein en Jufferenwal

Horecagelegenheden op het Bethlehemskerkplein mogen hun terras uitbreiden naar de Sassenstraat. De straat blijft wel toegankelijk voor voetgangers, fietsers en auto’s. Ook op de Jufferenwal krijgen terrassen meer ruimte. Voetgangers kunnen over een afgeschermd deel van de rijbaan lopen.

 

Fietsenstalling Kerkbrugje

Bij het Kerkbrugje komt, aan de kant van het centrum, een tijdelijke extra fietsenstalling. Hiermee willen we mensen stimuleren om te voet naar het centrum te gaan, om zo de drukte met fietsen te beperken.

Bestaande maatregelen blijven van kracht

In aanloop naar het Pinksterweekeind kondigden we ook al enkele maatregelen aan. Deze blijven ook nu nog van kracht. In het kort:

  • De Melkmarkt en de Grote Markt zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. Hier geldt eenrichtingsverkeer, net als voor een groot deel van de Roggenstraat (vanuit de Diezerstraat richting het Meerminnenplein) en de Spiegelstraat (vanuit het Meerminnenplein naar de Diezerstraat).
  • De stegen die uitkomen op de Melkmarkt en de Diezerstraat worden fietsvrij.
  • Op het Rode Torenplein en het Grote Kerkplein staan pop-up fietsenstallingen en twee extra toiletunits. Ook de overige openbare toiletten in de stad zijn weer open.
  • Tekstkarren bij de Sassenpoort, de Melkmarkt/Jufferenwal en de Diezerpoortenplas geven aan of het nog veilig en verantwoord is om het centrum te bezoeken. Ook worden verkeersregelaars en fietscoaches, gastheren en gastvrouwen, politie en handhavers ingezet om de veiligheid in het centrum te waarborgen. Aanvullend hierop wordt de drukte wanneer nodig gemonitord met behulp van de al in de binnenstad aanwezige camera’s.
  • Op de bijgevoegde plattegrond staan de nieuwe wijzigingen en de wijzigingen die vorige week zijn ingegaan.
Jufferenwal – Foto © RTVFocusZwolle © Marrit Elsinga

Een veilige en levendige binnenstad

We vertrouwen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de afspraken naleeft. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we dit weekeind, maar ook de komende weekeinden, kunnen genieten van een veilige én levendige binnenstad.

Houd voor actuele informatie over een bezoek aan het centrum ook de socialmediakanalen (Facebook en Twitter) van de gemeente in de gaten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button