Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gastcollege Fraterhuis Academie over beeldbepalende regisseurs

Op zaterdag 21 februari staat de Fraterhuis Academie in het teken van beeldbepalende regisseurs, onder andere Lars von Trier. Docent Film Gerwin van der Pol geeft in zijn college aan de hand van diverse films een spannende nieuwe verklaring voor de auteursfilm, die de toeschouwers ontroert.

Beeldbepalende regisseurs

Filmregisseurs/auteurs worden meestal onderscheiden op hun specifieke stijlkenmerken, waarmee ze zich onderscheiden van andere filmregisseurs/auteurs. Maar in de manier waarop de films uit hun oeuvre toeschouwers ontroert, bestaat juist de grote overeenkomst. Als docent Film aan de Universiteit van Amsterdam wijdde Gerwin van der Pol zijn proefschrift aan het fenomeen toeschouwerspsychologie.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  • Zaterdag 28 februari van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).

Gerelateerde artikelen

Back to top button