Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Gastcollege Fraterhuis Academie door filmcriticus De Groene Amsterdammer

Op zaterdag 28 maart 11.00 UUR staat de Fraterhuis Academie in het teken van ‘waarom film’, met als gastdocent Gawie Keyser, filmcriticus voor De Groene Amsterdammer. Met als uitgangspunt de vraag “waarom gaan we naar de film” gaat hij met het publiek in gesprek over de relatie tussen film en het dagelijkse leven.

Waarom Film

Waarom kijken we films, en wat hebben we eraan? Wat doet film eigenlijk met ons leven? Aan de hand van deze vragen, en diverse fragmenten uit de gehele geschiedenis van de film besteedt Gawie Keyser in een interactief college aandacht aan de relatie tussen film en het dagelijkse leven.

Gawie Keyser, voorheen journalist in Johannesburg, schrijft inmiddels over film en (populaire) cultuur voor De Groene Amsterdammer en heeft een blog bij de omroep Human. Tevens is hij docent masterclass Film&Leven, en adviseur van het Mediafonds.

Fraterhuis Academie

De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  • Zaterdag 28 maart van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden/studenten (15 euro regulier).

Gerelateerde artikelen

Back to top button