Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gasloos en zeer energiezuinige nieuwbouwappartementen Friesewal in verhuur

Zwolle – Vlakbij de binnenstad van Zwolle bouwt deltaWonen een appartementencomplex met 37 gasloze en zeer energiezuinige woningen. De woningen gaan deze week in de verhuur. De verwachte oplevering van de appartementen aan de Friesewal is medio 2018. De bouw van de sociale huurwoningen is onderdeel van de versnellingsactie waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld circa 445 extra sociale huurwoningen bouwen.

Gasloos en zeer energiezuinig

Het nieuwbouwcomplex is het eerste appartementencomplex dat deltaWonen gasloos oplevert. Daarmee lopen we vooruit op de nieuwe wetgeving. De appartementen zijn ook zeer energiezuinig. De appartementen zijn goed geïsoleerd en het platte dak ligt vol met zonnepanelen. Koken en verwarmen gebeuren elektrisch en er is een speciaal ventilatiesysteem dat ventileert met voorverwarmde verse lucht.

Versnellingsactie

De bouw van de appartementen op het dek van de bestaande parkeergarage aan de Friesewal is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen

Over deltaWonen

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. DeltaWonen biedt nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. Duurzaamheid is voor deltaWonen één van de belangrijkste thema’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button