Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Fractie Jurgens gaat samenwerking aan met VVD Zwolle

Raadslid Britt Jurgens en de VVD Zwolle hebben besloten om als twee fracties een samenwerking aan te gaan. Hierin blijven Fractie Jurgens en de VVD afzonderlijk in de Zwolse gemeenteraad opereren, maar versterken zij hun gedeelde politieke visie door gezamenlijk op te trekken. Britt Jurgens noemt het een “aanpak waarin ik me verder in de Zwolse politiek kan ontwikkelen.”

“Ik heb veel vertrouwen om met deze insteek in de gemeenteraad verder te gaan,” zegt Jurgens. “Ik heb gezocht naar een manier om te leren binnen de politiek als zelfstandige fractie en deze kans grijp ik met beide handen aan.” Jurgens zal tevens het coalitieakkoord ondertekenen en daarbij haar steun geven aan de richting van het beleid dat door het college van Burgemeester en Wethouders wordt ingezet.

VVD-fractievoorzitter Aly van der Vegte staat positief tegenover de toenadering van Jurgens en de komende samenwerking. “Dit is een goede werkwijze waarin de VVD steun geeft aan een ambitieus raadslid voor wie het begrijpelijk lastig is om haar rol als volksvertegenwoordiger alleen in te vullen.”

De afgelopen tijd is zorgvuldig aandacht besteed aan het maken van goede afspraken met betrekking tot de samenwerking. De intentie van de partijen is om een duurzame samenwerking op te zetten waarin de gezamenlijke politieke visie extra kracht wordt bijgezet in de Zwolse gemeenteraad.

De VVD en fractie Jurgens zijn beide van mening dat een sterk Zwolle gekenmerkt wordt door ondernemerschap maximaal ruimte te bieden, dat zoveel mogelijk Zwollenaren werk vinden en dat mensen hun leven zonder overheidsinmenging in kunnen vullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button