Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Echtpaar de Vos 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw de Vos – Nieuwenkamp zijn op woensdag 20 juli 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld is bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer de Vos is geboren op 18 september 1937 in Raalte en mevrouw de Vos Nieuwenkamp is geboren op 21 juli 1935 in Zwolle. Ze hebben elkaar ontmoet bij de operette club Assendorp (O.P.C.A.). Op 20 juli 1962 zijn ze getrouwd in de Schepenzaal in het oude Stadhuis.

De heer de Vos heeft van 1953 tot en met 2019 in de Leliestraat in Assendorp gewoond. Mevrouw de Vos woonde zelfs 84 jaar, van 1935 tot en met 2019 in Assendorp. Het echtpaar heeft twee zoons, Cor en Wilco, en twee kleindochters.

Meneer de Vos heeft vier jaar gewerkt als bouwkundig tekenaar bij de Rijksgebouwendienst, waarin ook de militaire dienst viel en aansluitend 4 jaar bij de Dienst der Genie, ook als bouwkundig tekenaar. Daarna 32 jaar bij de Gemeente Zwolle op de afdeling Bouw- en Woningtoezicht. Mevrouw de Vos heeft 10 jaar gewerkt op de afdeling administratie van het oude Sophia Ziekenhuis (nu Isala) en 10 jaar op de administratie van apotheek Smit Adolfs. Tussenin was ze, naar eigen keuze, thuis voor de beide kinderen.

Het echtpaar houdt erg van zingen. Mevrouw de Vos zingt al vanaf haar 12e en meneer de Vos vanaf zijn 19e. Verder zijn ze actief met koersbal. In het verleden kampeerden ze veel en reisden ze graag. Ook ver, naar Suriname, Canada en bijvoorbeeld ook enkele keren naar een neef in Californië. Ook waren er meerdere uitwisselingen met koren in het buitenland, o.a. in Polen. De gezondheidstoestand kan beter, want de ouderdomsklachten spelen hen op deze leeftijd natuurlijk parten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button