CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

FNV: Sluit supermarkten tijdens de kerstdagen

Zwolle – Alle supermarkten moeten tijdens beide kerstdagen op slot. Dat vindt de vakbond FNV. Door deze vrije dagen wordt ervoor gezorgd dat het winkelpersoneel rust krijgt.

Volgens bestuurder Mari Martens van FNV Handel zal zo’n sluiting niet voor problemen zorgen. “De meeste mensen zorgen er echt wel voor dat ze hun boodschappen tijdig in huis hebben.” Martens maakt een vergelijking met de overbelaste zorgmedewerkers. Ook het personeel van supermarkten heeft vanwege corona een druk jaar achter de rug. “Medewerkers willen na dit zware jaar Kerstmis met hun dierbaren doorbrengen en niet in een overvolle supermarkt,” aldus Mari Martens.

De FNV denkt dat er grote kans is dat het tijdens de kerstdagen te druk wordt in de winkels. “In de supermarkten werken bovendien veel jonge mensen. Het is onverantwoord hen met deze toeloop op te zadelen. Er is vaak geen beveiliging en de coronamaatregelen worden niet overal nageleefd en gehandhaafd,” zegt Mari Martens. De vakbond vraagt het kabinet om in te grijpen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button