Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Flamingo’s in uiterwaarden Engelse Werk en Vreugderijkerwaard

Zwolle – Er zijn flamingo’s gespot in Zwolle. De mooie roze sierlijke vogels werden voor het eerst gezien op zaterdagochtend om half zeven in natuurgebied De Vreugderijkerwaard achter Westenholte. Nog geen tweeënhalf uur later stonden de vogels met hun poten in de uiterwaarden bij het Engelse Werk in Zwolle.

Het gaat om vier Chileense Flamingo’s. Inmiddels zijn de vogels gespot door meer dan 24 vogelaars, zo blijkt uit de registratiewebsite waarneming.nl.

In Nederland kun je flamingo’s tegenkomen, waaronder Chileense, kleine en Caribische flamingo. Maar alleen de Europese flamingo staat te boek als een in het wild in Nederland voorkomende soort. Deze in Zuid-Europa broedende Europese flamingo’s waren tot ongeveer 1980 een zeldzaamheid. Sinds 1983 broeden er flamingo’s in het Zwillbrocker Venn, net over de Duitse grens bij de Achterhoek, en worden ze in Nederland gezien na de broedtijd. De Europese en de Chileense flamingo’s zijn van elkaar te onderscheiden door grootte, kleur, snavels en de kleur van de poten.

Het is niet voor het eerst dat de vogelsoort aankomt vliegen bij Zwolle. Twee jaar gelden werden ook flamingo’s gespot in de Vreugderijkerwaard.

Flamingo’s Engelse Werk 19 april 2020 – Foto Jerry Wessel

 

Flamingo’s Engelse Werk 19 april 2020 – Foto Jerry Wessel

Gerelateerde artikelen

Back to top button