Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Finales Grote Zwolse Verkeersquiz 2015 op 24 maart in Odeon

De finales van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2015, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op dinsdag 24 maart 2015 in Odeon. Tijdens de finales gaan acht klassen de strijd met elkaar aan. Want welke school weet het meest over de verkeersregels en wie heeft het beste verkeersinzicht? Presentator die middag is Klaas van Kruistum, bekend van onder andere tv-programma Zapplive.

De finales starten om 13.00 uur. Filip van As, wethouder Verkeer, reikt rond 15.00 uur de wisselbeker uit aan de winnende school.

Voorrondes

Alle Zwolse basisscholen zijn uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. Dertig basisscholen hebben hieraan deelgenomen. Leerlingen van De Vlieger 2, De Schatgraver, De Aquarel, De Ark, De Sprankel, De Octopus, De Wilgenburg en De Parkschool scoorden het hoogst en mogen de finalerondes spelen.

Halve finale en finale

Per school spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen ze aanmoedigen met spandoeken. De deelnemertjes beantwoorden vragen over Zwolse verkeerssituaties. Het zijn situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

De vier beste scholen spelen aansluitend mee in de finale. De school met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint de wisselbeker. Ook de school met het leukste spandoek krijgt een prijs.

Verkeerseducatie

Zwolle is in 2014 uitgeroepen als beste fietsstad van Nederland. De gemeente werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, juist ook omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen.

Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners

De Grote Zwolse Verkeersquiz wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button