KabelkrantNieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Fietsenrekken Westerlaan worden vanaf 2 februari verwijderd

Zwolle – Er zijn al heel wat oude fietsenrekken weggehaald aan de Oosterlaan bij het station. Maar vanaf 2 februari moeten de rekken aan de Westerlaan er ook aan geloven. Deze rekken, die staan vanaf het station tot zo’n beetje het Perrontheater, worden vanaf die datum ook verwijderd. Iedereen kan tegenwoordig zijn fiets in de nieuwe ondergrondse fietsenstalling plaatsen.

In deze nieuwe fietsenstalling onder het Stationsplein passen twee keer zoveel fietsen als in de huidige fietsenrekken aan de Oosterlaan en Westerlaan. De rekken aan de Ooster- en Westerlaan zijn daarom niet meer nodig en worden verwijderd. Bij de fietsenrekken zijn enkele weken van tevoren borden en spandoeken geplaatst met een oproep aan fietsers om de fiets te verplaatsen. Ook heeft de gemeente op de fietsen die er nog staan zadeldekjes gedaan om de eigenaren op de veranderingen te wijzen.

Zadeldekjes waarop de gemeente de eigenaar wijst op de op handen zijnde veranderingen . Foto © Daan Koman | RTV Focus

Stapsgewijs verwijdert AFAC vanaf 2 februari 2021 dus ook de fietsenrekken en fietsen die dan nog in de rekken staan aan de Westerlaan. Op afspraak kunnen eigenaren hun eigen fiets bij de AFAC aan de Derk Buismanstraat in Zwolle ophalen.

De bewaakte Fietsenstalling Stationsplein is 7 dagen in de week geopend van een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste. De eerste 24 uur zijn gratis. Daarna moet er betaald worden. Met een jaarabonnement van ca. 75 euro kan men zijn of haar fiets onbeperkt in de nieuwe stalling plaatsen.

Foto © Daan Koman | RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button