Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWijthmenZorg & Welzijn

Feest bij 20-jarig Boem Boem

Zwolle – Vandaag, vrijdag 8 januari 2021, is het 20 jaar geleden dat het Kinderdagverblijf dat aan de basis stond van de huidige ‘Kinderopvang Boem Boem’ begon. In Wijthmen startten toen enkele ouders uit nood met een kleinschalige kinderopvang. Hun eigen kinderen stonden al een jaar op een wachtlijst voor een kinderdagverblijf (KDV) in Zwolle, en dat vonden de ouders lang genoeg. Ze vonden uiteindelijk een leegstaand schoolgebouwtje in Wijthmen waar een KDV in een ‘warme, huiselijke setting’ gestart werd.

Het kinderdagverblijf bleek een schot in de roos. Mede doordat er in Dalfsen nog geen enkel KDV was en in Heino maar één, groeide het als kool. Al snel waren er twee groepen en werd uitgebreid met een dakkapel en werden de slaapruimtes naar boven verhuisd. Zo kon er zelfs een derde groep gestart worden. Op een gegeven moment waren er 7 medewerkers om de kinderen in toom te houden.

Het aantal kinderdagverblijven in de omgeving nam steeds meer toe, waardoor het verblijf in Wijthmen met krimp te maken kreeg. Het team werd weer kleiner en men ging terug naar twee groepen. Ook werd er een begin gemaakt met flexibelere opvang, vervroegde openingstijden, een BSO en een peuterspeelzaalopvang. En de naam werd veranderd naar ‘Kinderopvang Boem Boem’.

Nu, 20 jaar later, werken er nog altijd 4 fulltime medewerkers, aangevuld met een paar parttimers. En uiteraard zouden ze de mijlpaal graag uitgebreid willen vieren, maar vanwege de Coronatoestanden zit dat er voorlopig nog niet in. Maar zoals ze zelf zeggen: “#maarwatinhetvatzit”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button