Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tweede editie van Symphonica Stadshagen

Gratis cultuurfestival en openluchtconcert aan het water

Zwolle – Na alle enthousiaste reacties van vorig jaar, staat op 24 juni de tweede editie van Symphonica Stadshagen gepland. Dit jaar wordt het weer gehouden in het Twistvlietpark in de Zwolse wijk Stadshagen. Elke Zwollenaar kan vanaf de middag genieten van een cultuurfestival met gezellige muziek, dans, kunst en theater. ’s Avonds loopt het programma door in een gratis openluchtconcert aan het water.

“Bij de eerste editie vorig jaar hoop je dat alles gaat zoals je het bedacht hebt. Best spannend hoe het dan uitpakt. Van alle aanwezigen hebben we zoveel lovende reacties gehad op de dag. Dat smaakt alleen maar naar meer,” vertelt initiatiefnemer en organisator Bastiaan Roeters. “Dit jaar houden we het concept grotendeels hetzelfde, maar dan nog met net een beetje mooier, beter en grootser. Met al deze activiteiten in het weekend bieden we een wijk als Stadshagen een mooi cultureel programma en kunnen we verbinding en ontmoeting in de wijk stimuleren. Maar uiteraard is iedereen uit Zwolle en omstreken welkom!”



Cultuurfestival

Tijdens het festival kun je chillen in het park en genieten van een diversheid aan cultuur die aangeboden wordt gedurende de dag. Zo zijn er verschillende theater- en dansvoorstellingen, muziekworkshops en verschillende optredens van leuke bandjes. Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten te zien en te doen.

Concert op het water

Het gratis toegankelijk openluchtconcert van zaterdag 24 juni heeft een grotendeels Zwolse line-up van professionele en amateurartiesten. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is net als bij de eerste editie het huisorkest. Het concert vindt plaats aan het water van het Twistvlietpark in Stadshagen. Bezoekers kunnen dan op de kade en in het park van de muziek genieten. Bij verschillende foodtrucks en bars kunnen zij genieten van een hapje en een drankje.

Meer informatie

Het programma van Symphonica Stadshagen is constant in ontwikkeling. Kijk voor de meest actuele informatie op www.symphonicastadshagen.nl of volg Symphonica Stadshagen op Facebook en Instagram. Hier zullen de laatste ontwikkelingen en actualiteiten gedeeld worden.

Symphonica Stadshagen in het kort

• Datum: Zaterdag 24 juni 2023
• Tijd: 13:00 tot 23:00 uur
• Locatie: Twistvlietpark, Stadshagen Zwolle

• Online:
www.symphonicastadshagen.nl
https://www.facebook.com/symphonicastadshagen
https://www.instagram.com/symphonicastadshagen

• Type event: Cultuurfestival met openluchtconcert
• Organisatie: Tresore producties en vrijwilligers
• Kosten: gratis

Gerelateerde artikelen

Back to top button