EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Faillissement aangevraagd voor Van Vilsteren Installatietechniek

Zwolle – Opnieuw is een groot bedrijf in Zwolle in de problemen. Van Vilsteren Installatiebedrijf B.V. heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Morgen zal de rechter zich over de aanvraag tot faillissement uitspreken.

Het personeel van het installatiebedrijf is hierover vanmiddag geïnformeerd. De busjes moesten op het bedrijventerrein blijven staan. Ook alle telefoons moesten worden ingeleverd.

60 man personeel

Bij Van Vilsteren Installatietechniek werken tussen de 50 en 60 mensen personeel. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Zwolle en Dalfsen. De vestiging in Zwolle zit sinds kort in het Sligro gebouw aan de Boerendanserdijk. Voorheen was het gevestigd op bedrijventerrein Voorst aan de Trawlerweg.

Grotere projecten

Van Vilsteren is een installatiebedrijf voor zowel de zakelijke markt als particulieren. Electrotechniek, loodgieterswerk, centrale verwarming, airconditioning en het aanleggen van beveiligingssystemen behoorden tot de dienstverlening. Het bedrijf deed veel grotere projecten.

Eerder failliet

In 2014 is het bedrijf ook al failliet geweest, toen nog onder de naam Paul van Vilsteren. In april van dat jaar is  een doorstart gerealiseerd waarbij het bedrijf onder de eigen naam verder kon vanuit de twee vestigingen. Een externe financierder werd toen de nieuwe eigenaar van het bedrijf dat al sinds 1936 bestaat. In hoogtijdagen werkten er 125 man.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button