112 nieuwsLevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Extra gebed gevraagd naast aanpak vuurwapenbezit

Zwolle – Na de vijfde schietpartij in 100 dagen, waarbij totaal een dode en twee gewonden zijn gevallen, vraagt de huidige situatie om extra gebed. Daartoe roept Mink de Vries. Voorzitter Kerken in Zwolle, op. 

“Naast de aanpak van vuurwapenbezit is het bundelen van gebed voor Zwolle hard nodig. De Week van Gebed, van 19 tot 26 januari, komt eraan. Het thema is buitengewoon. Dat is positief uit te leggen dat we mogen weten en geloven dat we veilig in Gods handen zijn.” aldus de Vries.

De Vries vindt dat hoop, veiligheid en vertrouwen niet uit de hemel vallen, maar dat de gemeenschap daar wat voor kan en mag doen. “Het lijkt alsof Zwolle op dit moment door het kwaad geregeerd wordt. Daarom kan het geen kwaad om de hulp van beschermheer en Gods engel Michaël te vragen. Michaël is de bestrijder en overwinnaar van het kwaad.

De mensen in Zwolle, kerkelijk of niet, vraag ik als coördinator van de Week van Gebed om te bidden voor de Burgemeester en College, familie van de slachtoffers en daders, en voor de daders en betrokkenen zelf. Dat de rust, gastvrijheid en veiligheid mogen terugkeren. “

Gerelateerde artikelen

Back to top button