Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Expositie ‘Nooit Meer Uitgesloten’ op station Zwolle

Zwolle – Tot eind januari is er bij Buitensporig de expositie “Nooit meer Uitgesloten” te zien. In de wachtruimte in het oude stationsgebouw staan banners met foto’s en levensverhalen van tien oudere LHBTIQ+ personen uit Zwolle en regio. Het doel? Een inkijkje geven in dat iedereen bijzonder kan en mag zijn – ook als je ouder wordt.

Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt nog met regelmatig voor dat zij toch worden uitgesloten. Acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap is nog steeds geen vanzelfsprekendheid en al helemaal niet in zorginstellingen waar ouderen wonen.

Zwolse deelnemers

Drie jaar geleden is Wijz Welzijn begonnen om een Pilot te starten met een expositie genaamd “Nooit meer in de kast’. ‘Dat was een succes dus wij dachten wij gaan hier een Zwols gezicht aangeven met Zwolse deelnemers. Het was eerst een zoektocht naar de tien verschillende deelnemers. En de deelnemers waren allemaal erg enthousiast om hier een mee te werken dus dat zijn we dan ook gaan doen.” vertelt Van Rosmalen van WIJZ Welzijn.

De expositie werd vrijdag 10 januari geopend door Marco Altena, de voorzitter van
Trainbow en WijZ Welzijn Zwolle en COC Zwolle, Club-T -COC Zwolle. , wordt de expositie bij Buitensporig
Zwolle geopend.

© RTV Focus – Ruben Bouw

Doel

Mensen binnen de LHBTI-community voelen zich vaak nog niet veilig genoeg om zichzelf openbaar te uiten. Buitensporig en Wijz Welzijn slaan daarom bij deze expositie de handen in een om hun steentje bij te dragen voor de LHBTI acceptatie in Zwolle.

© RTV Focus – Ruben Bouw

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button