Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum wil revanche tegen Purmersteijn

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen Purmersteijn en zal dan moeten proberen een eind te maken aan de teleurstellende serie die de Zwollenaren de laatste weken hebben neergezet in de Hoofdklasse B.
“Het was bij ons de afgelopen tijd niet denderend, maar onze laatste wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen,” vindt Berkum-middenvelder Thom Kooke. “Daarna hebben we het goed gedaan in een oefenwedstrijd, dat geeft vertrouwen. Dat móeten we ook in elkaar hebben, gezien de kwaliteiten in onze selectie.”

Van zondag naar zaterdag

Purmersteijn is een totaal onbekende tegenstander voor Berkum, want de ploeg uit Purmerend kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Nadat de Noord-Hollanders daar eindigden op een negende plek stapte de ploeg van trainer Martin van Ophuizen, op verzoek van de KNVB, over naar de zaterdagse Hoofdklasse B. Daar heeft Purmersteijn zijn draai echter nog niet goed gevonden, want in zeven duels werd er twee keer gewonnen en vijf keer verloren.

Ook in de laatste competitiewedstrijd ging Purmersteijn als verliezer van het veld. In Assen bleek ACV veel te sterk, al bleef de schade beperkt tot een 2-0 nederlaag. ACV kwam al in de tweede minuut op voorsprong en de Assenaren lieten daarna heel wat flinke kansen liggen om de score verder op te voeren. Na rust kwam Purmersteijn er wel wat beter in, maar werd toch niet echt gevaarlijk en een kwartier voor tijd kwam ACV op 2-0. Extra pijnlijk was dat die tweede tegengoal tot stand kwam toen de bal via Purmersteijns centrale verdediger Nathan Sibilo en zijn keeper Richard de Groot het eigen doel in ging. Toen de bezoekers tegen het slot door blessures ook nog eens met 10 man verder moesten was hun lot bezegeld. Purmersteijn staat daarmee nu op een 13e plek en heeft de punten dus hard nodig.

In slotminuut onderuit

Dat laatste geldt inmiddels echter ook voor Berkum, dat dit seizoen goed startte maar de laatste drie wedstrijden op rij verloor. Twee weken geleden ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra, ondanks de nodige grote kansen, zelfs in de slotminuut nog met 2-1 onderuit bij laagvlieger De Dijk, dat daardoor de onderste plaats van de ranglijst verliet. Na die wrange nederlaag liet Berkum echter zien dat het zeker nog de nodige klasse in huis heeft door zondaghoofdklasser MSC in een midweeks oefenduel met liefst 6-0 te verslaan. Opvallend was daarbij dat Thom Kooke de helft van die forse doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Berkum staat nu op een negende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B, maar de voorsprong op de achtervolgers is flinterdun. De Zwollenaren zullen de weg naar boven weer moeten vinden, waarbij zeker ook meetelt dat het team van trainer Hoekstra de eigen fans de laatste tijd zeker niet heeft verwend.

De wedstrijd Berkum-Purmersteijn wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Matthijs Jobse uit Middelburg, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.