Zomerse klerenzooi in Zwolle

Zwolle – De duurzame closet sale in Zwolle is terug. En hoe! Deze zomer bundelen KLERENZOOI, Blue Bayou en Bennies hun krachten op het Rodetorenplein in Zwolle. Op zondag 29 mei wordt het plein voor het stadsstrand van Zwolle omgetoverd tot een hippe kledingmarkt, waar je je kleding kunt verkopen en ‘nieuwe’ items kunt scoren.

Tijdens het evenement biedt KLERENZOOI particuliere verkopers en bedrijven de ruimte om tweedehands items te verkopen en om hun creativiteit de vrije loop laten op hun eigen ‘PLEK’. Deze ruimte vullen zij naar eigen idee in. Als de kleding leuk genoeg is, dan verkoopt het namelijk vanzelf. En er is altijd wel iemand die op zoek is naar dat ene kledingstuk.

Het doel van de organisatie is om consumenten kennis te laten maken met hergebruik van kleding, om zo de levensduur van kleding te verlengen op een speelse manier. Door creativiteit, innovatie en commercie met elkaar te verbinden stimuleert de organisatie de duurzame ontwikkelingen in de vervuilende textielindustrie. ‘Want waarom zou je nieuw kopen, als tweedehands net zo mooi kan zijn (misschien wel mooier)? Zo draag je bij aan de circulaire economie en verminder je de impact op het milieu.’

Naast het evenement, wat nog drie keer terug zal keren deze zomer, wil de organisatie bewustwording creëren omtrent de herkomst van kleding en inspireren ze consumenten in het maken van duurzame keuzes. Dit doen ze o.a. door samen te werken met partners als Stichting Kringloop Zwolle.

De eerste KLERENZOOI editie zal plaatsvinden op zondag 29 mei, van 10:00 AM tot 16:00 PM op het Rodetorenplein in Zwolle, net voor Blue Bayou. De volgende edities zijn 26 juni, 31 juli en 25 september. Iedereen is welkom tijdens KLERENZOOI en de organisatie streeft naar diversiteit. Verschillende maten, stijlen, kleuren voor iedereen. Zodra er veel verschillend aanbod is, zal dat ook een bredere doelgroep aantrekken. En hoe meer bewuste mensen, hoe beter.

Wanneer? 📅
Zondag 29 mei 2022 – 10:00 AM – 16:00 PM
Zondag 26 juni 2022 – 10:00 AM – 16:00 PM
Zondag 31 juli 2022 – 10:00 AM – 16:00 PM
Zondag 25 september 2022 – 10:00 AM – 16:00 PM

Waar? 📍
Blue Bayou, Rodetorenplein 1

Bezoeken? 🎟️
Toegang is gratis

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Back to top button