Vuurvogel Jeugdorkest viert vierde lustrum met Jubileumzomer

Zwolle – Het Vuurvogel Jeugdorkest bestaat 20 jaar. In 2002 is in Zwolle door de huidige dirigent Albert Dam de kiem gelegd voor Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Momenteel tellen de ensembles 160 leden die deel uitmaken van drie orkesten en een kinderkoor. Het 80- koppige ‘vlaggenschip’ Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel heeft deze maanden daarom extra veel activiteiten om deze mijlpaal te onderstrepen.

De jubileumzomer begint op zaterdag 4 juni in het pinksterweekend met de nagelnieuwe “Vuurvogel Anthem”, die door de trompettisten van het orkest samen met de stadsbeiaardier om 14 uur vanaf de Peperbus zal worden gespeeld. Daarna starten flashmobs in wisselende samenstellingen door de hele binnenstad van Zwolle. Aansluitend zal om 16 uur het orkest zich hergroeperen op de Nieuwe Markt om daar een gezamenlijk
slotstuk te spelen.

Vervolgens staan er in juni drie verschillende concerten op de agenda, waaronder het jubileumconcert “Vuurvogel 20 jaar” in Theater de Spiegel op zondagmiddag 19 juni. Een week later zal het orkest de primeur hebben binnen het openluchtconcert “Symphonica Stadshagen” waar het orkest met een keur aan nationale solisten een avondvullend programma zal verzorgen.

In de maand juli zal het orkest voor een concerttournee vertrekken naar Noord-Italië waar concerten zullen worden gegeven in onder andere Pavia en Cremona. Uiteraard geeft het orkest nog een uitzwaaiconcert voor de thuisblijvers op de Grote Markt van Zwolle op zaterdagmiddag 9 juli.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Back to top button