Stadsdialoog Gezondheid en armoede

Zwolle – Professionals, studenten en inwoners zijn op vrijdag 3 juni welkom bij de Stadsdialoog met als thema ‘Gezondheid en armoede’. Bij de Stadsdialoog gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over vraagstukken rondom armoede. Het doel is om te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Aanwezigen kunnen deelnemen aan twee interessante en interactieve workshops naar keuze.

 

De Stadsdialoog is van 9:30 tot 12:00 uur met aansluitend een lunch in het SIO Zwolle (Thorbeckelaan 2, inloop vanaf 9.00 uur). Aanmelden kan tot en met 29 mei. Mail hiervoor naar: stadsdialoog@zwolle.nl.

 

Relatie gezondheid en armoede

Wethouder Dorrit de Jong: “Armoede is meer dan alleen een financieel probleem, het heeft bijvoorbeeld ook een relatie met gezondheid. Als je moet rondkomen van een krap budget is het een extra uitdaging om te sporten, gezond te eten en je huis warm te houden. De gemeente Zwolle zet zich samen met inwoners en andere partijen in voor een gezonde en armoedevrije stad. Daarom ben ik blij met de onderwerpen die aan bod komen tijdens de Stadsdialoog van 3 juni. Ik hoop op een grote opkomst en goede gesprekken. Dat helpt om samen de mensen die onze hulp nodig hebben nog beter te bereiken en te helpen.”

 

Zwolle Armoedevrij

In Zwolle werken verschillende organisaties samen in het armoedepact ‘Zwolle Armoedevrij’. Deze organisaties zetten zich vanuit hun eigen achtergrond in voor het verminderen van armoede in Zwolle. De Stadsdialoog is onderdeel van ‘Zwolle Armoedevrij’.

 

Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de workshops.

The event is finished.

Back to top button