Populaire Nijmeegse band De Staat geeft optreden in Hedon  

De populaire band De Staat geeft op donderdag 24 november een optreden in Hedon. De Nijmeegse band gaf shows op grote festivals als Pinkpop en Lowlands en was als voorprogramma te zien bij Muse en The Rolling Stones. Het is alweer jaren geleden dat de band voor het laatst in Zwolle te zien was. De kaartverkoop voor dit optreden start aanstaande vrijdag 25 maart om 10:00 uur via www.hedon-zwolle.nl of via Plato in Zwolle.

 Je kon de afgelopen jaren niet om De Staat heen. Zo won de Nijmeegse band een 3voor12 Award en vervingen ze The Prodigy als headliner op Lowlands. Viraal ging de band met het nummer Witch Doctor en het bijpassende dansje wat een publieksfavoriet werd tijdens de liveshows. Het afgelopen najaar kwam De Staat met het project Red, Yellow, Blue. “Er zijn zoveel manieren waarop mensen de muziek van De Staat proberen te beschrijven en geen een is volledig.” aldus frontman Torre Florim. Rood, geel en blauw zijn de alternatieve categorieën voor de verschillende stemmingen van nummers die ze hebben geschreven. In plaats van een nieuw album plaatsen ze regelmatig nieuwe nummers online die ze uiteraard de correcte kleurcode geven.

De loopbaan van De Staat is gerust indrukwekkend noemen: Zo speelde De Staat in een aantal felbegeerde voorprogramma’s waaronder een show bij The Rolling Stones in Amsterdam en een aantal shows met Muse door heel Europa. In 2019 toerde de band door de EU en het VK en speelde ze op grote festivals als Rock Werchter (BE), Amsterdam Dance Event (NL) en Deichbrand Festival (DE). Ze vervingen de Britse band The Prodigy als headliner op het Lowlands Festival in augustus 2019. Nu is de band voor het eerst sinds 2016 weer in Zwolle te zien.


DE STAAT

Locatie                        : Hedon Zwolle
Wanneer                     : Donderdag 24 november 2022

Open                           : 19:00 uur

Aanvang                     : 20:00 uur
Entree                         : €34,00 (de kaartverkoop start a.s. vrijdag om 10:00 uur)

tickets


The event is finished.

Back to top button