Pianorecital in Academiehuis De Grote Kerk

Op woensdag 25 mei speelt Juan Pedro Carcía Oliva een pianorecital in Academiehuis De Grote Kerk.

Juan Pedro García Oliva, geboren in Sanlúcar de Barrameda (Spanje), is een van de de meest prominente jonge solisten die klassieke muziek uitvoeren in Spanje en daarbuiten. Hij voltooide zijn studie aan het Conservatorium van Muziek ‘Joaquin Villatoro’ in Jerez de la Frontera (Spanje), waar hij studeerde bij Eduardo Rodríguez. Juan brengt tijdens zijn pianorecital werken van Bach, Chopin en Prokofiev.

Juan Pedro heeft talloze prijzen ontvangen in nationale en internationale pianoconcoursen die plaatsvonden in Albacete, Sevilla, Alicante en Madrid (Spanje), en in het buitenland in Portugal, Italië en Nederland. Hij is onlangs onderscheiden met de Eerste prijs, publieksprijs, prijs voor beste uitvoering kamermuziek en beste uitvoering van Reza Navamar’s Ti’afa’a prijs op het YPF European Piano 2022 concours – Grand Prix Youri Egorov 2022 in Amsterdam. Hij heeft vele masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici zoals Boris Berman, Aleksandar Madzar, Eugene Indjic, James Giles, David Kuyken, Robert Kulek, Alexander Kandelaki, Miguel A. Ortega Chavaldas en Kennedy Moretti.

Juan Pedro trad op diverse grote concertlocaties in Spanje op en als solist met orkesten in het Auditorio Nacional de Música (Madrid) samen met Orquesta de Camera ‘Andrés Segovia’ onder leiding van Víctor Ambroa, en in het Muziekgebouw (Amsterdam) samen met het Phion Orkest onder leiding van Antony Hermus. Sinds november 2020 heeft hij een vleugel Grotrian-Steinweg in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

‍Juan Pedro Garcia Olivia is door de jury uitgeroepen als de winnaar van de Eerste Prijs van de YPF European Piano Competition – Grand Prix Youri Egorov 2022!

Datum
Woendag 25 mei 2022

Locatie
Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Uitgevoerd door
Juan Pedro García Oliva

Aanvang
20.00 uur

Entree
15,00 euro

Programma:

J. S. Bach (1685-1750)

Overture in the French Style, BWV 831

I. Overture

II. Courante

III. Gavotte

IV. Passepied

V. Sarabande

VI. Bourrée

VII. Gigue

VIII. Echo

F. Chopin (1810 – 1849)

Variations Brillantes in B flat major, Op.12

Pauze

S. Prokofiev (1891-1953)

Sonata nº6 in A major, Op.82

I. Allegro moderato

II. Allegretto

III. Valzer di tempo lentissimo IV. Vivace

IV. Vivace

The event is finished.

Back to top button