Makersfestival Zwolle

Zwolle – Robots programmeren, 3D-printen, droneracen: een kleine greep uit de activiteiten die je kunt doen tijdens het eerste Makersfestival in Zwolle. Dit festival is voor uitvinders en ontdekkers van 8 tot 18 jaar. En voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen. Het festival vindt plaats op zaterdag 19 maart 2022 op het voormalige Philips terrein.

Als afsluiting van de Week van de techniek wordt het voormalige Philips terrein op 19 maart omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor technische snufjes, hightech uitvindingen en grappige ontdekkingen. Deze dag kunnen deelnemers hier tussen 11.00 en 16.00 uur van alles ‘maken’, bekijken en beleven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vuurwerk maken met Minecraft, zelf slijm ontwikkelen met Mad Science of hun eigen Lego-ontwerp laten bouwen door een robot.

Voor wie?

Op het Makersfestival kunnen vooral kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar ontdekken hoe leuk techniek en innovatie is. Máár ook voor vaders & moeders, opa’s & oma’s en andere familieleden/verzorgers is er genoeg uit te vinden en te ervaren.

Waarom een Makersfestival?

Het Makerfestival wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Vrienden van Techniek en Sterk Techniekonderwijs Zwolle. Met als doel kinderen en jongeren te inspireren met techniek & technologie. Want techniek speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. In de technische industrie, maar ook in bijvoorbeeld de zorg of in de creatieve sector. Techniek & technologie is overal en voor iedereen. Zélfs als kinderen misschien van zichzelf denken dat ze niet zo technisch zijn. Het Makersfestival laat zien hoe divers technologie is en kan -wie weet- zelfs helpen bij een profiel- of studiekeuze.

Bijdrage leveren?

Heb je een workshop, mooie activiteit of bijzonder product waarmee je kinderen inspireert voor techniek & technologie? Dat horen we graag! Je kunt je via de mail aanmelden. De organisatie kan je goed helpen om de activiteit zo te organiseren dat jongeren er maximaal plezier aan beleven, dus schakel hen daar gerust voor in!

Naar de website van vrienden van Techniek

The event is finished.

Back to top button