Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Gewaarschuwd Berkum ontvangt ACV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen ACV en is dan een gewaarschuwde ploeg, want de Assenaren zijn de laatste weken goed in vorm. De thuisclub is echter gesterkt door de resultaten van de afgelopen week.

“We hebben er alle vertrouwen in,” verzekert Berkum-spits Chris van der Meulen. “We spelen de laatste weken goed en we slijpen nog steeds verder aan ons systeem en de details, dáár worden wedstrijden op beslist. Vorige week hebben we ons goed herpakt, mooi dat het kwartje toen eindelijk ook eens een keer onze kant op viel.”

Stoelendans

ACV degradeerde vorig seizoen uit de Derde Divisie na een 17e plek in de eindklassering. Hoewel de selectie van trainer Fred de Boer vervolgens een enorme stoelendans voor de kiezen kreeg, met acht nieuwkomers en 13 vertrekkende spelers, begonnen de Drenten goed aan de nieuwe competitie. Van de zeven tot nu toe gespeelde duels verloor ACV er maar één en samen met koploper Urk hebben de Assenaren de minst gepasseerde defensie van de Hoofdklasse B. ACV staat nu vierde, met een wedstrijd minder op de teller dan de drie hoger geklasseerde clubs.

Vorige week onderstreepte ACV die goede vorm door WHC met liefst 5-2 af te drogen. Na een half uur had de thuisclub al een enorme kans om via een penalty op voorsprong te komen, maar omdat Marco van der Heide die miste bleef het vóór rust bij 0-0. In de tweede helft kon ACV het overwicht eindelijk verzilveren, waarbij Ezra Schrijver al snel binnen 10 minuten twee keer scoorde. Door een fout in de Asser verdediging kwam WHC terug tot 2-1, maar Van der Heide zorgde snel daarna voor 3-1. Toen het een kwartier voor tijd 3-2 werd leek het nog spannend te worden maar daarna knalde Nande Wielink de 4-2 binnen en in de voorlaatste minuut schoot de 18-jarige debutant Max Jasper na een knappe actie de 5-2 in de hoek.

Wisselvallig

Berkum was eerder wat wisselvallig, maar won deze week in een oefenduel met 3-4 van tweededivisionist HHC Hardenberg en leverde afgelopen zaterdag een goede prestatie door het sterke DUNO met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen. Daar zag het overigens lang niet naar uit, want hoewel Berkum al direct na de aftrap een forse kans liet liggen kwamen de bezoekers nauwelijks een minuut later op 0-1. DUNO had daarna lange tijd het betere spel, maar Berkum hield stand en kwam in de tweede helft via een penalty van captain Marc van der Meulen zelfs langszij.

Het tij leek daarna echter weer te keren toen ook DUNO een strafschop mocht nemen en Berkum, door een rode kaart voor Marc van der Meulen, met 10 man verder moest. Berkum-keeper Dominic van Hoof stopte de penalty echter en de Zwollenaren vochten zich daarna in ondertal knap terug. Zo’n 10 minuten voor tijd werkte invaller Thom Kooke zelfs de 2-1 binnen en ondanks een massaal slotoffensief kon DUNO dat niet meer ombuigen. Berkum staat daarmee nu negende in de Hoofdklasse B en heeft zicht op de subtop. De achterstand op nummer vier ACV bedraagt maar drie punten, al hebben de Assenaren een duel minder gespeeld.

Wedstrijd Berkum- ACV

De wedstrijd Berkum-ACV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Victor Ris uit Groningen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.