HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen verliezen nipt van topper Quintus

Zwolle – Na een week rust, stond de wedstrijd tegen Quintus uit Hengelo (GLD) op het programma.

De week rust kwam voor de heren van Travelbags/HV Zwolle op het juiste moment, de ziekenboeg is weer leeggelopen. Vandaag werd alleen Luuk Broers gemist in verband met werkzaamheden in het buitenland. Zijn gemis werd opgevangen door Sjouke Attema en Jordy Hendriks. Die na een enerverende wedstrijd, met heren 2, wisten te winnen van Huissen. (klasse winst heren 2, gefeliciteerd!)

De heren van Travelbags/HV Zwolle begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen al snel uit naar een 3-1 voorsprong. Daarna brak een rommelige fase aan waarin Travelbags/HV Zwolle, door goed keeperswerk van Quintus, niet tot scoren wist te komen.

Dat Quintus op dat moment niet verder wist uit te lopen, kwam puur door het uitstekende keeperswerk van Ahmad Al Krad. Hij was degene die Travelbags/HV Zwolle in die fase van de wedstrijd op de been wist te houden, door de ene na de andere 100% scoringskans uit het doel wist te houden. Langzamerhand kwamen de heren van Travelbags/HV Zwolle beter in hun element, waardoor ze de rust in gingen met een 5-7 achterstand.

In de rust werden er duidelijke afspraken gemaakt, de dekking moest de tweede helft op dezelfde voet voortgezet worden en in de aanval moest er meer tijd genomen worden, zodat er gebruik gemaakt kon worden van de gaten in de dekking van Quintus. Dat dit werkte bleek maar weer door goed uitgespeelde aanvallen. Mede door een goed gestopte penalty door Tarik Al Krad en collectief verdedigend werk van het team, kwamen de heren van Travelbags/HV Zwolle terug tot een stand van 9-9.

De rest van de wedstrijd liep gelijk op, mede dankzij het uitstekende keeperswerk van beide kanten werd er weinig gescoord. Helaas zat er voor de heren van Travelbags/HV Zwolle dit keer geen overwinning in, eindstand 15-16.

Graag willen we de trouwe supporter bedanken voor hun support!!

De volgende wedstrijd is as zaterdag (4 november 2017) om 20:15 uur in en tegen Heeten. Hierbij kunnen de heren de steun van het publiek wederom goed gebruiken.