Be Quick '28Nieuws uit ZwolleSportVoetbalWVF

Be Quick te sterk voor WVF in Stadsderby

Zwolle – Na twee nederlagen heeft Be Quick zaterdag een overwinning bij kunnen schrijven. Na een goede eerste helft en een veel mindere tweede bleef het team van trainer Van Nijen met 2-0 overeind tegen WVF.

Een uitzonderlijke situatie op zaterdag 3 oktober. Door alle corona-perikelen wordt de wedstrijd gespeeld zonder publiek. Bovendien helpt de aanhoudende regen ook niet mee aan de sfeer op het sportpark.

Door alle blessures en afwezigen verschijnt Be Quick zaterdag met een zeer jong team in het veld. Daniël Malynoskyy en Jarno van Essen maken hun competitiedebuut in Heren 1. Het is de ploeg niet aan te zien. De bal gaat goed rond en het eerste kansje dient zich al aan in de 4e minuut als Hugo Winkeler doorbreekt op rechts. Zijn voorzet is echter niet goed genoeg om gevaar te stichten.

WVF, voor rust spelend met weinig pit, ziet dat in de 11e minuut een diepe bal Jarno van Essen bereikt. Die haalt verwoestend uit en de bal verdwijnt achter doelman Te Wiele in de verre kruising: 1-0. WVF lijkt echter snel te antwoorden, maar ziet dat Max Goudbeek de bal bij doelman Elmali op de voeten schiet. Daarna is het even wachten op de kansen. Be Quick komt goed weg als Joost Zweers de bal in de 40e minuut net naast het doel schiet na een inworp. Uiteindelijk is het Be Quick dat voor rust opnieuw tot scoren komt. Een hoekschop van Hugo Winkeler wordt door Silvinho Rhijn binnen gekopt: 2-0.

Na de rust is er een ander spelbeeld. WVF speelt agressiever, Be Quick heeft moeite op de bal in de ploeg te houden. In het eerste kwartier zijn er voor WVF mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar Goudbeek en Mazouz zien hun inzetten niet in het doel verdwijnen. Het laatste half uur verandert er niet veel meer aan het spelbeeld. Be Quick is moegestreden, maar heeft de voorsprong nog steeds in handen. Met name Goudbeek mag zich aanrekenen dat er in de slotfase van de wedstrijd geen doelpunt te noteren valt voor WVF. Compliment voor de verdediging van Be Quick dat het bleef strijden om de nul vast te houden.

Opstelling Be Quick: Eser Elmali, Thymo Oorburg, Niek Pot, Abdullah Ben Ali Ahlaq, Daniël Malynovskyy (65. Stijn Nijboer), Bram Bembom, Mick Francken (87. Can Torunlar) , Cas Duiker (75. Daan Krause), Hugo Winkeler, Jarno van Essen, Silvinho Rhijn

Verslag: Gerco Grevers