Het Britten Jeugd Strijkorkest bij de Stadkamer

Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt in een openbare repetitie met het jonge pianotalent Adam Akopian, prijswinnaar van de landelijke finale van het Princes Christina Concours.

Adam Akopian (14 jaar) is de solist in de Rapsodia Sinfonica voor piano en strijkers van de Spaanse componist Joaquin Turina. Hij is winnaar van het Prinses Christina Concours en het Concertgebouwconcours en speelt deze fantastische Rapsodia Sinfonica. Muziek met romantiek en vurige Spaanse melodieën. Het gebeurt niet vaak dat een pianorapsodie gecomponeerd wordt voor piano en strijkers. Turina gebruikte de typische melodieën uit Andalusië en combineerde ze met de stijl van zijn leermeesters Ravel en Debussy.

Het Britten Jeugd Strijkorkest is een strijkorkest uit Zwolle voor jonge muziektalent uit Oost Nederland. Het orkest speelde o.a. bij de aankomst van Willem Alexander en Maxima tijdens Koningsdag 2016 en bracht diverse CD’s uit (te beluisteren op Spotify).
Het orkest repeteert voor een concert op 19 december in theater de Voorveghter in Hardenberg. Meer informatie over dit en andere concerten van Het Britten.

 

Deelname: gratis.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

The event is finished.

Back to top button