Fraterhuis Academie over fotografie door Michiel Knaven

Zwolle – Zaterdag 5 februari van 11.00 tot 13.00 uur vindt de Fraterhuis Academie plaats over de schoonheid van het moment door fotograaf Michiel Knaven. Met fragmenten uit films, fotografie, muziek en beeldende kunst neemt hij ons mee op een persoonlijke reis langs momenten in de kunsten die voor hem cruciaal zijn, vanaf begin 20ste eeuw tot heden.

De schoonheid van het moment

Het moment van fotograferen. Het moment van zien of van ontdekken. Het verrassende moment en de ontmoeting als moment van verandering. Al deze gebeurtenissen zijn momenten van schoonheid en vaak een moment van inzicht. Ze veranderen je manier van kijken of je manier van denken. Met fragmenten uit films, fotografie, muziek en beeldende kunst neemt Michiel Knaven je mee op een persoonlijke reis langs momenten in de kunsten die voor hem cruciaal zijn. We reizen van het begin van de 20ste eeuw tot in het heden.  Hij combineert dat met voorbeelden uit zijn eigen werk. Michiel Knaven is beeldend kunstenaar, fotograaf en violist. Hij verzorgt cursussen bij het Centrum voor de Fotografie in Zwolle.

Prijzen & zo

Vrienden van het Fraterhuis betalen €10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt €16,00. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Fraterhuis Academie Celekwartier

  • De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

The event is finished.

Back to top button