Fraterhuis Academie ‘Altijd iets te vinden’

De laatste kaarten voor de Fraterhuis Academie van zaterdag 5 maart zijn nog beschikbaar.

Fraterhuis Academie 2022 – Altijd Iets te Vinden (Wieteke van Zeil)

Wieteke van Zeil (1973) is kunsthistoricus en journalist en schrijft de wekelijkse serie ‘Oog voor Detail’ in de Volkskrant, die werd bekroond met een European Newspaper Award. Voor de NTR maakte ze afgelopen zomer de televisieserie Kijken op gevoel. Over kunst kijken schreef ze de boeken Dichterbij (2015) Goed kijken begint met negeren (2018) en Altijd iets te vinden (2020).

Aan de hand van schitterende kunstdetails maakt Wieteke van Zeil inzichtelijk hoe we betekenis geven aan wat we zien; welke rol bijvoorbeeld je stemming en achtergrond daarbij spelen, en waarom het zo moeilijk is van mening te veranderen. En nodigt ze uit tot associëren, reflecteren en bovenal tot meer kijkplezier, of je nu een beginnend kunstkijker bent of een geoefende liefhebber.

In haar lezing spreekt Wieteke van Zeil over kijkplezier, nieuwe perspectieven, snelle meningen en gewogen oordelen. We hebben over van alles en nog wat een mening, aangejaagd door de dynamiek van sociale media. Maar hoe kom je eigenlijk tot je meningen? En hoe vaak nemen we de tijd om tot een gewogen oordeel te komen? Kunst kijken kan ons helpen: kunst is geduldig, houdt je nieuwsgierig en verruimt je blik.

The event is finished.

Back to top button