Bergkerkconcert door Cemil Qocgiri Quartet 

 Het derde concert van 2022 in de serie Bergkerkconcerten vindt plaats op vrijdag 25 maart a.s. en zal verzorgd worden door Cemil Qocgiri, tenbûr en zang, Emrah Oğuztürk, duduk, Kadir Doğan, percussie en Markus Wach, contrabas. Het is weer mogelijk om dit concert live bij te wonen. Daarnaast is het concert zoals gewoonlijk ook via een livestream gratis online te volgen.

Cemil die in Duitsland woont maakt deel uit van een Koerdisch-Alevitische  (Qizilbas) familie uit Noord-Dersim  in Turkije. Hij put zijn inspiratie uit de overvloedige rijkdom van de traditionele alevitische muziekcultuur en voegt hieraan een reeks meer eigentijdse geluiden toe waarmee hij een muzikale verbinding creëert tussen traditie en moderniteit. Cemil Qocgiri laat zijn publiek met hem een wereld betreden die daardoor zowel vreemd als vertrouwd is. Hij bracht tot nu toe 3 CD’s uit. Hij werkte samen met bekende muzikanten als Aynur, Kayhan Kalhor Mihail Aslan, de NDR Big Band en het Nedertlands Blazers Ensemble. Cemil is naast muzikant ook filmmaker. Dit concert wordt mede ondersteund door Wereldlokaal Deventer.

U kunt kaarten reserveren via bergkerk@eventsdeventer.nl , kaarten kosten € 10 per stuk, leden van CDS, bewoners van het AZC en jongeren tot 27 jaar betalen € 5. Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 25 maart vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min.

Adres: Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer

Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 25 maart vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

De Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek.

The event is finished.

Back to top button