KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum content met punt tegen AZSV

Zwolle – Berkum heeft de thuiswedstrijd tegen AZSV met een 0-0 remise afgesloten. Daarmee mocht ze zeker niet ontevreden zijn. In de eerste helft gaven de bezoekers de toon aan en Berkum ontsnapte toen een aantal keren aan een zeker lijkende achterstand.

“Al met al blij met een punt. Na rust hadden wij de organisatie beter staan, maar als AZSV in de eerste helft afstand had genomen denk ik niet dat we nog terug hadden kunnen komen,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. Coach Martijn Beltman van AZSV zag dat zijn team de nodige kansen miste en vóór rust uitblonk door het raken van de lat. “Dat gebeurt ons dit seizoen bijna elke wedstrijd wel een keer.“

Heft in handen

Na een van beide kanten afwachtende opening nam AZSV het heft in handen en in de 19e minuut leverde dat de eerste grote kans op voor de Achterhoekers. Na een rush leverde Freek Mulder van rechts een panklare voorzet af en had Rik van der Eerden de bal voor het inkoppen, maar de inzet van de uit de kluiten gewassen AZSV-spits ging naast. Minuten later haalde Berkum-keeper Huib Veurink een schot van Niek te Veluwe knap uit de benedenhoek en ook daarna kropen de Zwollenaren enkele keren door het oog van de naald. Uit een vlotte aanval van de steeds beter combinerende bezoekers stuiterde een knal van Max Rensink via onderkant-lat het veld weer in en even later belandde ook een schot van Benjamin Roters op de dwarsligger van het Berkum-doel. Daar kon Ber

Eén-op-één

In het tweede bedrijf had Berkum de zaken wat beter op orde en oogde de thuisclub wat minder flegmatiek. Toch was de eerste kans weer voor AZSV toen Roters leek te scoren, maar zijn kopbal naast zag vliegen. Direct daarop kreeg Berkum zijn eerste echte mogelijkheid en dat was misschien wel de grootste van deze wedstrijd. Na een onderschepte bal dook Lars Miedema alleen voor het AZSV-doel op, maar één-op-één met keeper Jasper te Kolste kon de Berkum-spits die buitenkans niet verzilveren. In de blessuretijd profiteerde ook Niek te Veluwe aan de andere kant niet van een flinke mogelijkheid, zodat het bij een doelpuntloos gelijkspel bleef.

Berkum blijft daardoor meedraaien in de middenmoot van de 4e Divisie D, maar de Zwollenaren hebben de komende weken een pittig programma met duels tegen de toppers Rohda Raalte en Scherpenzeel. “Dan zullen we dus meer moeten brengen. Nu hebben we veel te weinig gedaan om de overwinning af te dwingen. We moeten meer kansen gaan creëren,” stelde Berkum-coach Lindeboom vast.