Auteur René Jongerius houdt een lezing over spoorwegongevallen en beveiliging bij de NVBS afdeling Zwolle.

Zwolle –  Spoorwegongevallen spreken sterk tot de verbeelding. Misschien juist omdat treinen dankzij seinen zo’n veilig vervoermiddel zijn. Veel ongelukken waren te wijten aan het missen of negeren van een onveilig sein door de machinist. Al vroeg bogen spoorwegingenieurs en uitvinders zich over oplossingen om dit risico uit te sluiten. 13 april geeft René Jongerius een lezing over spoorwegongevallen bij de afdeling Zwolle van de NVBS

Verschillende ernstige ongelukken dwongen directies, en later overheden, te investeren in spoorwegbeveiliging. In Nederland leidde het ongeluk bij Harmelen in 1962, met 93 doden, tot de invoering van ATB. Inmiddels bestaat er een Europees systeem om een eind te maken aan de internationale lappendeken van aparte systemen.

De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 19:30 en wordt gehouden in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.

The event is finished.

Tags:, ,
Back to top button