Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle ziet voorsprong na rust verdampen

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om een vroege voorsprong op bezoek bij FC Utrecht over de streep te trekken. Een prachtig binnengeschoten vrije trap van Gustavo Hamer, wordt na rust binnen enkele minuten ongedaan gemaakt. Utrecht wint uiteindelijk met 3-1.

Met debutant Dean Huiberts in de basisopstelling, hij speelde omdat Pelle Clement niet fit genoeg was om te kunnen voetballen, begon PEC Zwolle aan het lastige karwei in Utrecht. De thuisploeg schoot uit de startblokken in het eerste kwartier, maar de Zwollenaren slaagden erin om het doel in die fase schoon te houden. Uit de eerste de beste Zwolse kans was het direct raak. Gustavo Hamer schoot een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied in één keer achter doelman Paes: 0-1. Die opsteker deed PEC Zwolle goed, want het hield daarna een fase de Utrechters ver van het doel. In het laatste kwartier voor rust moest doelman Xavier Mous pas echt aan de bak. Nadat Gyrano Kerk in het eerste kwartier de keeper – en de paal – al een keer had getest, werd de goalie getest door Kerk, Simon Gustafson en Sean Klaiber. In alle keren hield Mous zijn doel schoon.

De Zwolse voorsprong verdween na voorsprong al snel. Eerst kon Sander van de Streek binnenwerken na een knappe actie van Kerk. Daarna was het Gustafson die een penalty binnenschoot, nadat Mous Issah Abass onreglementair had gestuit. Die klap kwam PEC Zwolle niet meer te boven. Het spelaandeel was er wel, maar die echt grote kans op de gelijkmaker kwam er niet. Wel schoot Willem Janssen een kleine twintig minuten voor tijd de 3-1 binnen uit een hoekschop. Een extra domper was het uitvallen van Gustavo Hamer, die vervangen werd door Sai van Wermeskerken, een andere debutant. In die slotfase probeerde PEC Zwolle het nog wel en was Lennart Thy dichtbij de 3-2, maar die poging ging via Paes voorlangs.

Komende vrijdag wacht andermaal een uitwedstrijd. In het GelreDome is om 20:00 uur Vitesse de tegenstander.

FC Utrecht – PEC Zwolle: 3-1 (0-1).

Toeschouwers: 18.736

Scheidsrechter: Mulder

Gele kaarten: Klaiber, Gustafson (FC Utrecht), Huiberts (PEC Zwolle)

Opstellingen

FC Utrecht: Paes, Klaiber, Hoogma, Janssen, Guwara, Maher, Gustafson, Van de Streek, Abass (90. Strieder), Venema (63. Joosten) en Kerk.

PEC Zwolle: Mous, Hamer (77. Van Wermeskerken), Reijnen, Dekker, Paal, Nakayama, Huiberts (85. Westerman), Flemming, Bel Hassani, Thy en Johnsen