BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle: Project Tippe II Stadshagen gaande

Zwolle – Woonwijk De Tippe ligt aan de westkant van de wijk Stadshagen. Hier kunt u wonen op fietsafstand van het centrum van Zwolle, het winkelcentrum Stadshagen en van de wijk Westenholte. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en met de snelweg.

Project

Bouwbedrijf Plegt-Vos bouwt hier voor Delta Wonen en voor woningcorporatie Openbaar Belang in totaal 114 woningen. 77 woningen zijn voor deltaWonen.
Het wordt een wijk met verschillende soorten woningen. Zo komen er bijvoorbeeld sociale huurwoningen met 2 verdiepingen en 2 slaapkamers voor 1- of 2-persoonshuishoudens of kleine gezinnen. Ook bouwen ze huurwoningen met 3 verdiepingen en 4 slaapkamers, met een middeldure huur, bestemd voor gezinnen. Specifiek voor 1- tot maximaal 2-persoonshuishoudens worden beneden- en bovenwoningen en rug-aan-rug woningen gerealiseerd. Zo zorgen ze ervoor dat veel mensen een geschikt huis kunnen vinden in dit deel van De Tippe.

Achter een aantal woningen ligt, in het verlengde van de achtertuin, een gemeenschappelijke tuin die bedoeld is voor de bewoners die eromheen wonen. Daarmee hebben de bewoners een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

Planning

Ze zijn ondertussen gestart met de bouw. Omdat ze voor delen van de woningen onderdelen gebruiken die al in de fabriek zijn gemaakt, gaat de bouw snel. Ze verwachten in januari 2024 de sleutels van de eerste woningen aan de nieuwe huurders te geven. Ook verwachten ze dat het hele project in de zomer van 2024 klaar is.

Huurprijzen

De huurprijzen van de woningen variëren van €647,19 tot €960,28. Ze verhuren in dit project 8 vrije sectorwoningen. Alle woningen worden geadverteerd via de website van De Woningzoeker en komen in fases online.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button