KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Evaluatie: Sociaal Wijkteams Zwolle komen er goed uit

Zwolle – De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is positief over de deskundige professionals die bij het Sociaal Wijkteam van de gemeente Zwolle werken. De jeugdwerkers werken samen met ouders om de behoeften, wensen en mogelijkheden in het gezin integraal in kaart te brengen. Dat blijkt uit een nota diewethouder Michiel van Willigen stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Dingen die goed gaan

De inspectie geeft de Sociaal Wijkteams complimenten op het gebied van laagdrempeligheid, professionaliteit, betrekken van ouders, aandacht voor veiligheid, en de inzet van een verklarende analyse.

Wat beter kan

Dingen die beter kunnen bij de SWT’s volgens de inspectie, zijn het spreken met de jeugdigen zelf, het systematisch maken van de veiligheid van de jeugdigen, het instellen van een klachtencommissie, en het vragen om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) van de medewerkers.

De Sociaal WijkTeams herkennen zich in de meeste van deze punten, en ondernemen er stappen voor. Wat betreft een klachtencommissie moeten mensen met klachten terecht bij de gemeente Zwolle, omdat zij niet onder de Jeugdwet vallen. Het aanvragen van een VOG is inmiddels aangepast, zegt het SWT.

Omdat de inspectie vertrouwen heft in de werkwijze van de SWT’s komt er geen vervolg aan het onderzoek.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren