Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

ENGIE Zwolle laat personeel thuiswerken vanwege mogelijke coronabesmetting

Zwolle – Energiebedrijf ENGIE, op de Grote Voort in Zwolle,  heeft vanochtend aan een deel van de medewerkers laten weten dat ze voorlopig thuis kunnen werken. Dit nadat dit weekend bij één van de werknemers mogelijk sprake is van besmetting met het coronavirus. “Het gaat nog niet om een positieve test. We moeten de uitslag nog krijgen. Dat zal vandaag of morgen zijn”,  aldus Michael Verheul van ENGIE.

Uitslag nog niet bekend

Het bedrijf laat zo’n 20 mensen thuis werken omdat er dit weekend een vrouwelijke medewerkster via de huisarts gestest is op corona door de GGD. “De uitslag is op dit moment nog niet bekend. Dat we een deel van de medewerkers laten thuis werken is puur preventief en is uiteraard overlegd met de GGD”, aldus Verheul.

De mensen die nu thuiswerken, zaten allemaal op één afdeling op één etage. “Maar ook mensen die nauw contact hebben gehad met de geteste medewerkster werken nu thuis”.  Dat het zo afgebakend is kan omdat de afdelingen in het gebouw allemaal goed gesegmenteerd zijn, meldt Verheul.

Mindere gezondheid

ENGIE had op voorhand al extra maatregelen genomen. “Mensen die bijvoorbeeld een mindere gezondheid hebben mogen ook thuiswerken. En als bedrijf hebben we redelijk wat externe overleggen waar veel mensen bij elkaar zijn. Dat proberen we nu tot een minimum te beperken”.

Gebrig Filius, woordvoerder van de GGD IJsselland kan de mogelijke besmetting nog niet bevestigen. “Landelijk lopen er een aantal testen, daar zou dit er één van kunnen zijn. Zodra er iets is vastgesteld zal het RIVM daar uitspraak over doen. Uiteraard doen we wel de bemonsteringen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button