Nieuws uit Zwolle

PEC Zwolle moet genoegen nemen met punt bij Vitesse

Zwolle – Lang, heel lang, heeft PEC Zwolle uitzicht op een overwinning bij Vitesse. Een doelpunt van Younes Namli lijkt het enige doelpunt van de wedstrijd te worden, tot de slotfase. Million Manhoef maakt Vitesse blij, maar bezorgt de Zwollenaren een fikse kater: 1-1.

PEC-trainer Johnny Jansen voerde een wijziging door in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij Excelsior: tweevoudig doelpuntenmaker Tolis Vellios nam de plaats in van de geblesseerde Ferdy Druijf. Vellios had bij de openingstreffer, zo halverwege de eerste helft, een belangrijke rol. Hij controleerde een voorzet van Anselmo Garcia Mac Nulty, waardoor de bal bij Lennart Thy belandde. De Duitser legde de bal keurig terug voor Younes Namli, waarna de aanvaller beheerst de bal in de verre hoek krulde: 0-1.

Het was vanuit Zwols oogpunt het hoogtepunt van de eerste helft. PEC had het lastig met Vitesse, de thuisploeg kreeg ook wel wat kansen om te scoren. Melle Meulensteen schoot na een paar minuten net voorlangs en ook Kacper Kozlowski was twee keer dichtbij een doelpunt. Sam Kersten blokte een keer goed met een scherpe tackle, in het andere geval keek Jasper Schendelaar de bal naast. De doelman kon bij de wat minder gevaarlijke pogingen zelf redding brengen.

Uit de counter

Ook in de tweede helft was het Vitesse dat de betere kansen kreeg. Schendelaar moest een aantal keren handelend optreden in het eerste deel van het tweede bedrijf en deed dat meer dan prima. Af en toe lag er voor PEC ook ruimte om te counteren, maar dat speelden de Zwollenaren niet goed uit. Zo was invaller Ryan Thomas heel gevaarlijk weg, maar hij deed er net te lang over om af te drukken.

Het overwicht van de Arnhemmers leverde lang dus geen doelpunten op, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Million Manhoef ontsnapte en schoof de bal langs Schendelaar: 1-1. En dat maakte de druiven zuur voor PEC, in onze 750ste eredivisiewedstrijd.

Woensdag gaat PEC Zwolle op bezoek bij AFC in Amsterdam voor de eerste ronde van de KNVB Beker. De aftrap in Amsterdam-Zuid is om 20:00 uur.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (0-1)

Toeschouwers: 15.023

Scheidsrechter: Hensgens

Gele kaarten: Mac Nulty (PEC Zwolle)

Opstellingen

Vitesse: Room, Oroz (65. Arcuz), Isismat-Mirin, Hendriks, Pinto, Meulensteen (27. Cornelisse), Van Ginkel, Tielemans (79. Jonathans), Manhoef, Voelkerling Persson (65. Boutrah), Kozlowski (79. Hamulic)

PEC Zwolle: Schendelaar, Reijnders, Kersten, Van Polen, Mac Nulty (88. Van der Haar), Buurmeester, Van den Berg, Thy, Namli (84. Huiberts), Vellios, Velanas (64. Thomas)