Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

ENGIE medewerkster positief getest op corona; vrouw van besmette man uit Coevorden

Zwolle / Coevorden – De vrouw die donderdagmiddag met ziekteverschijnselen vanaf ENGIE Zwolle naar huis ging blijkt positief getest op het coronavirus. Het blijkt om de partner te gaan van de patiënt in Dalen, die afgelopen weekend positief getest werd op corona.

De vrouw is in thuisisolatie sinds dit weekend, samen met haar partner. De GGD breidt het contactonderzoek verder uit naar haar contacten. Van de man werd gisteren bekend dat hij geïnfecteerd was met het coronavirus. Hij is van middelbare leeftijd en woont in Dalen. De man is niet in het buitenland geweest, wel bij het carnaval in Tilburg. De man heeft zijn klachten gemeld bij de huisarts en bij een test is vastgesteld dat hij het coronavirus heeft.

Bij de vrouw is inmiddels ook een test afgenomen, waarvan de uitslag dus nu bekend is. Beide zijn in thuisisolatie en de GGD heeft een contactonderzoek gestart. Het protocol is dat mensen die in contact zijn geweest met een patiënt hun gezondheid monitoren en twee keer per dag hun temperatuur doorgeven aan de GGD.

Vandaag werd van directe collega’s van de vrouw bij ENGIE in Zwolle gevraagd om thuis te werken. Het gaat om zo’n 20 personen die of op dezelfde afdeling werken of die intensief contact hebben gehad met de vrouw.

Ook bood ENGIE uit voorzorg medewerkers met een zwakkere gezondheid aan om thuis te werken en worden het aantal vergaderingen drastisch beperkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button