Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Elkaar een handje helpen voor een groene buurt

Zwolle – Wat spreekt je meer aan, een groene wijk of een buurtwijk vol stenen tegels? Zaterdag tijdens Burendag waren veel bewoners uit Zwolse wijken buiten te vinden om een steentje bij te dragen aan hun buurt. Zo ontstonden er ook groene initiatieven, onder andere bij de woonwijk Händellaan. De bewoners waren zaterdagochtend druk bezig met tegels wippen om ruimte te maken voor groen.

“Dit is ons derde groene initiatief. Een anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met de aanleg van sedumdaken op onze schuurtjes. Begin dit jaar hebben we de groenstrook van gemeente Zwolle mogen adopteren voor onze huizen,” vertelt Simon Visscher, coördinator van het buurtinitiatief.

Door: Marije Kruithof

Groen initiatief

In deze wijk viel al meteen op dat de buurtbewoners ervan houden om de handen uit de mouwen te steken. In de straat is namelijk veel aangelegd groen te vinden. “We hebben bij de bomen perkjes aangelegd. Daar zetten wij nu plantjes in, zodat de waterafvoer beter wordt,” vertelt de coördinator. “En om onze containers zetten we een containerombouwer neer met een groene haag ertussen. Dat zorgt ervoor dat het aanblik beter is en we meer groen krijgen. Het hele parkeerterrein was een stuk beton. Dat proberen we te vergroenen.”

Alle buurtbewoners waren enthousiast om deel uit te maken van het initiatief. Ilse Zieleman, bewoner: “Het is superleuk om mee te doen. Het is heel waardevol om wat stenen eruit te halen en om wat meer groen hier te hebben.”

Door: Marije Kruithof

Vergroening

Simon ziet graag dat de buurt meewerkt aan de vergroening van hun omgeving. “We zien allemaal wat er gebeurt in de wereld met het klimaat. Daar kunnen we op deze manier een steentje aan bijdragen. Het aanblik wordt ook een stukje mooier. We wonen in een vrij groene buurt en hebben ook het Zwarte Water naast ons. Daar komen bouwprojecten waar heel veel groen aan toegevoegd wordt. Al met al wordt de wijk steeds groener en groener.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button