Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Eigenaresse The Livingroom ‘gekroond’ tot Nachtbarones

Zwolle – Anja Louwerse ontving woensdagavond de eerste onderscheiding in de Orde van de Zwolse Nacht uit handen van nachtburgemeester Jeroen van Doornik. De onderscheiding is een blijk van waardering voor de smaakmakers en nachtbrakers van Zwolle die van grote betekenis zijn voor het nachtleven in de stad. Van Doornik kende de eigenaresse van The Livingroom de titel Nachtbarones toe. De uitreiking vond plaats tijdens de live uitzending van PVC Radio in café The Livingroom.

Eerste onderscheiding in de Orde van de Zwolse Nacht voor Anja Louwerse

Zwolle is niet de eerste stad waar een onderscheiding in de nachtelijke orde wordt toegekend. Chris Garrit, de vorige Groningse nachtburgemeester, heeft veel bekende en minder bekende mensen onderscheiden met een titel. Zo ontving Herman Brood postuum de titel ‘Nachtheilig’ voor zijn bijdrage aan de nachtcultuur in Groningen eind jaren ‘70.

In oktober plaatste de Nachtburgemeester van Zwolle een oproep op Facebook. Daar kwamen veel reacties op binnen. De naam van Louwerse viel vaak. Jeroen: “Van de ruim twintig reacties werd er niemand vaker dan één keer genoemd, behalve Anja Louwerse, die werd vier keer genoemd. Ze levert onder andere een grote bijdrage aan het horeca en muziekklimaat. Dat is belangrijk voor het Zwolse nachtleven. In Londen is deze maand door Sadiq Khan een Night Czar aangesteld, een van de taken voor de Night Czar is het verbeteren van het muziekklimaat. Anja doet dat uit zichzelf en vol overgave, daarom verdient zij deze waardering.”

Vervolg

Volgens nachtburgemeester Van Doornik zijn er nog tal van mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het Zwolse nachtleven en daar een titel voor gaan krijgen. Er kunnen mensen worden voorgedragen. Wanneer er weer iemand wordt onderscheiden en wie dat is, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button