BlogEntertainment nieuwsVoorpagina

Eerste Slayerfans al vroeg voor deur IJsselhallen

'We willen graag vooraan staan bij het podium.'

Zwolle – Slayer treedt donderdag voor het laatst op in Nederland. De Amerikaanse band neemt afscheid in de Zwolse IJsselhallen. De eerste fans stonden al voor het begin van de middag voor de deur.

Door: Chantal Kuipers – Foto’s © Peter Denekamp

Fans

“Ik ben al zo’n dertig jaar fan, dus ik ben heel blij dat ik afscheid van ze kan nemen.” Timo de Roos zit rustig te wachten tot de meet and greet met zijn helden.” Het is toch mooi als je fan bent en dat dat afscheid dan op deze manier kan.”

Bij de IJsselhallen verzamelden zich aan het eind van de ochtend al zo’n veertig mensen en dat terwijl het concert van Slayer pas om half tien vanavond begint. Het vooroordeel van zwarte kleding en ongure types klopt totaal niet. De sfeer is prima en her en der worden blikjes bier uitgedeeld. ” Het mooiste is dat je hier gewoon mag zijn wie je bent. Ook al ben je alleen, iedereen hoort erbij.”

Fans vanuit het buitenland

Ook vanuit het buitenland zijn mensen afgereisd om hun favoriete band te zien. ” Ik ben al heel lang fan,” vertelt een meisje met lange haren en blauwgroenige ogen uit Polen. Speciaal voor Obituary komt ze naar Zwolle. “Ik kom dus niet speciaal voor Slayer maar wil ze wel graag zien spelen. Uiteindelijk is het, het totaalplaatje dat dit zo te gek maakt. Lekkere muziek, goede teksten en knappe mannen.” Lachend neemt ze afscheid om zich klaar te maken voor een ontmoeting met de band.

Slayer is seks

De regels voor het concert zijn streng. Professionele camera’s maar ook crowdsurfing of een ‘moshpit’  het is allemaal niet toegestaan. Niet dat iemand zich daar druk om maakt. ” Het is gaaf om hier te zijn en daarnaast is Slayer een beetje hetzelfde als seks” vertelt Jelmer Stoel, fan van het eerste uur, zijn verhaal. “Het geeft beide gewoon een lekker gevoel.”

Nu hopen dat ze dat lekkere gevoel kunnen vasthouden tot vanavond waar duizenden mensen ongetwijfeld zullen genieten van het allerlaatste concert in Nederland.

De laatste show in Nederland van Slayer is op 15 november te zien in IJsselhallen. De Amerikanen zijn al enige tijd bezig met hun wereldwijde afscheids-tournee. De Amerikaanse muzikanten nemen verschillende acts met zich mee: Lamb of God, Anthrax en Obituary zullen de mannen vergezellen tijdens hun allerlaatste optreden in Nederland ooit.

 

 

 

Back to top button