Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Een LP van koeienbloed, meubels gemaakt van insecten: nieuwe tentoonstelling in Fundatie

Design by Nature

Zwolle –  Een muur van popcorn, een slaapkamer van planten, meubels van insecten, schoenen op basis van bacteriën, een wc ge-3D-print uit rioolwater of een LP van koeienbloed. Het is allemaal te zien tijdens de nieuwe voorstelling Design by Nature in museum de Fundatie. 33  kunstenaars gebruikten de natuur als bron voor het ontwerpen van een duurzame wereld. In Design by Nature tonen zij de inventiviteit én de schoonheid van toegepaste kunst, gebaseerd op de natuur, in een huiselijke omgeving. Het gaat in deze tentoonstelling om het ;’biobased’ bouwen van ‘huiselijke’ voorwerpen.

De tentoonstelling is samengesteld door Biobased Creations, van Lucas De Man en Pascal Leboucq,  eerder maakten zij The Growing Pavilion (Dutch Design Week, 2019). Deze nieuwe Future Factory tentoonstelling toont de schoonheid en de mogelijkheden van een nieuwe, circulaire en biobased  economie.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Een muur van popcorn

Kunstenaars experimenteren met een  grote rijkdom aan materialen en processen. In Design by Nature zie je de resultaten. De tentoonstelling laat zien dat de creatieve makers het initiatief hebben overgenomen van de grote bedrijven en dat zij de  toekomst bepalen. In de zalen van Museum de Fundatie kunnen zowel de bezoekers als de bedrijven  die onze huizen van de toekomst zullen bouwen kennismaken met de radicale ideeën van deze kunstenaars.  

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

De installatie The Exploded View, een demonstratie van de schoonheid en kracht van biobased en  circulair bouwen, vormt de rode draad door Design by Nature. The Exploded View, ontworpen door  Pascal Leboucq, is een huis op schaal 1:4 dat alle mogelijkheden van biobased en circulair bouwen  laat zien. Rond de twaalf materiaalgroepen van het huis tonen de deelnemende kunstenaars hun samenwerking met de natuur. Ze laten zien wat er momenteel allemaal al kan en hoe we stap voor  stap naar een duurzame en circulaire samenleving kunnen bewegen.  

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button