Voorpagina

“Een goed gevoel om weer onder gasten te zijn”

Fedde Bakker bouwt De Tagrijn om naar bierwinkel voor één dag

Zwolle – Het duurt nog zeker tot eind mei voordat de Horeca weer open mag. En ook daarna is het maar de vraag in welke vorm dat dan mag. Voor de uitbaters natuurlijk een heel lastige tijd. Niet alleen missen ze een enorm stuk omzet, ze missen vooral ook het contact met de (stam-)gasten. Een aantal van hen ging dan ook op zoek naar alternatieve vormen van ondernemen. Zo ook Fedde Bakker, eigenaar van De Tagrijn, één van de oudste kroegen van Zwolle. Hij verbouwde zaterdag zijn kroeg tot bierwinkel voor één dag: “Het gaf me een goed gevoel weer onder mijn klanten te zijn.”

De Horeca is één van de meest getroffen sectoren in de Corona-crisis. Al vrij snel na het uitbreken van de virusgolf in Nederland besloot het kabinet dat de horeca geheel gesloten moest worden. Een tijdje daarna werd dat iets verruimd door afhaal- en bezorgen wel toe te staan. Fedde kleedde dat zaterdag j.l. in door zijn café aan de Buitenkant om te bouwen tot bierwinkel voor één dag. “De kelders mochten wel leeg en ik miste het omgaan met de klanten erg.” Dat de klanten het waardeerde bleek al voor de opening, er stond om 12.00 uur een rij van wel 15 mensen te wachten tot ze naar binnen mochten. “Die kelder is nu dus wel leeg, we moesten van sommige soorten zelfs al bijhalen,” vertelt Fedde. Toch blijft het voorlopig bij deze ene keer: “Je moet je klanten blijven verrassen met steeds iets nieuws, zo ben ik nu al bezig met een actie rondom Moederdag.”

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button