300 secondenColumnsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Een deel van de partijen was “naïef liberaal”

Gerdien Rots in '300 Seconden' over recente schietincindenten en hoe nu verder

Zwolle – “Het moest allemaal kunnen en het hoorde er gewoon bij. Een deel van de politieke partijen leed aan een soort naïef liberaal idee,”  dat zegt Gerdien Rots van de Zwolse ChristenUnie over de recente schietincidenten in de Overijsselse hoofdstad. Het is bekend dat in ieder geval een aantal van de incidenten drugsgerelateerd zijn. En volgens Rots moeten we daarom óók kijken naar de drugsgebruikers. Zij zijn medeverantwoordelijk voor het in stand houden van het criminele circuit dat met drugs verbonden is.

‘300 Seconden’ is een rubriek in Studio Stadkamer van Radio Focus. In de rubriek krijgen alle 8 de fracties bij toerbeurt een ‘vrije microfoon.” Ze mogen het 300 seconden lang hebben over een onderwerp dat hen inspireert of bezighoudt. De vorm waarin ze dit doen kiezen ze zelf.

Rots sluit met haar woorden aan bij Burgemeester Peter Snijders. Hij riep in zijn nieuwjaarstoespraak op om ook naar die kant van de drugsscene te kijken.
De fractieleider van de grootste fractie in de Zwolse gemeenteraad ziet nog wel wat lichtpuntjes. Maar – zo zei ze – we moeten stoppen met een soort van naïef liberaal idee waarbij alles maar moet kunnen.  “Wil ik als drugsgebruikers bijdragen aan de wereld waar die drugs vandaan komen.” moet een vraag zijn die je je als gebruiker stelt. Maar we moeten ze ook helpen om de verleidingen te weerstaan. Jongeren moeten weerbaar gemaakt worden. “Dit mogen we nooit normaal gaan vinden.”

Gerdien Rots zit als fractievoorzitter van de grootste fractie van de Zwolse gemeenteraad met enige regelmaat aan onze tafel. ©RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button