Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video | Voorbeschouwing PEC Zwolle – N.E.C.

Zwolle – Vrijdag speelt PEC Zwolle de belangrijke thuiswedstrijd tegen N.E.C. In het MAC3PARK stadion begint dit duel om 20.00 uur. In deze voorbeschouwing worden de recente ontmoetingen en de vorm van beide ploegen uitgelicht. Wil jij er bij zijn? Dat kan! Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.peczwolle.nl/tickets of via de Fanshop, gevestigd aan de hoofdzijde van het stadion.

Vorm

Opponent N.E.C. kent een wisselvallige start van de tweede seizoenshelft. Na twee overwinningen op directe concurrenten Willem II (0-1) en Roda JC Kerkrade (2-0) werden er twee nederlagen geïncasseerd tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Na eenentwintig speelrondes staat de ploeg uit Nijmegen op de tiende plek op de ranglijst, met 25 punten. De ploeg van de trainer/coach Peter Hyballa won dit seizoen zes maal, waarbij de knappe overwinningen tegen FC Twente en sc Heerenveen het meest opvallen. PEC Zwolle kent een goede start van de tweede seizoenshelft. Na twee overwinningen tegen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam staat de club uit Zwolle op een dertiende positie met 20 punten. Het verschil op de ranglijst tussen N.E.C. en PEC Zwolle is vijf punten, in het voordeel van de ploeg uit Nijmegen.

Recente duels

PEC Zwolle en N.E.C. kwamen elkaar dit seizoen al twee keer tegen. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, in een goed gevuld Gofferstadion, waren de ploegen in evenwicht: 1-1. PEC Zwolle-aanvaller Queensy Menig schoot de Blauwvingers op voorsprong, maar in het begin van de tweede helft trok Reagy Ofosu, aanvaller van N.E.C., de stand gelijk. Tijdens het winterse trainingskamp in Marbella werd er echter wel gewonnen van de Nijmegenaren (2-1), waardoor de ploeg van trainer/coach Ron Jans het trainingskamp met een goed gevoel verliet. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

07-01-2017 N.E.C. – PEC Zwolle 1-2 (Vriendschappelijk)
05-08-2016 N.E.C. – PEC Zwolle 1-1 (Eredivisie)
20-04-2016 PEC Zwolle – N.E.C. 2-0 (Eredivisie)
08-01-2016 N.E.C. – PEC Zwolle 3-1 (Vriendschappelijk)
06-12-2015 N.E.C. – PEC Zwolle 2-2 (Eredivisie)
26-03-2014 PEC Zwolle – N.E.C. 2-1 (KNVB Beker)

Oude bekenden

Stef Nijland, speler van PEC Zwolle, heeft een verleden bij N.E.C. Tijdens het seizoen 2011-2012 werd hij door PSV uitgeleend aan deze club. In totaal speelde hij hier 15 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Ook doelpuntenmachine Sjoerd Ars speelde voor beide clubs. In het voetbaljaar 2010-2011, waarin het toenmalige FC Zwolle op een haar na promotie miste naar de Eredivisie, kende Ars een enorm succesvol seizoen. Met 28 doelpunten uit 33 wedstrijden, was hij dat seizoen belangrijk voor de Zwollenaren. Na buitenlandse avonturen in Bulgarije, China en Turkije keerde hij in het seizoen 2014-2015 terug op Nederlandse bodem en tekende een contract bij N.E.C. De aanvaller is hier verder gegaan met waar hij bij FC Zwolle gestopt was, namelijk scoren. Met 28 doelpunten werd hij topscorer van de Jupiler League en tevens kampioen.

Meer informatie

PEC Zwolle – N.E.C. staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Strijker en Van Deursen. De vierde official is dhr. Blank

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button