Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Dwight Lodeweges als high potential coach naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle versterkt per direct de technische organisatie voor een periode van twee en een half jaar met Dwight Lodeweges. De voormalig hoofdtrainer van de Zwolse club, sc Heerenveen, SC Cambuur, PSV en FC Groningen gaat zich bezighouden met het trainen en begeleiden van de high-potential spelers vanuit de voetbalacademie en beloften naar de hoofdselectie van PEC Zwolle.

Dwight Lodeweges

Dwight Lodeweges over zijn komst naar Zwolle: ,,Ik vind het mooi om weer op het oude nest neer te strijken, bij de club waar ik mijn professionele trainerscarrière ben begonnen. PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is een uitdaging voor mij, om aan deze groei een bijdrage te leveren.”

Gerard Nijkamp

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Enige tijd geleden heeft een review team van de KNVB de technische organisatie van de club geanalyseerd. Hierbij kwamen we samen tot de conclusie dat onze high-potentials nog beter en intensiever begeleid kunnen worden. Ook de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie kan verder worden geoptimaliseerd. Met Dwight in de rol van high-potential coach wil PEC Zwolle deze behoefte invullen. De periode tot en met de zomer van 2016 zal worden gebruikt om te kijken hoe de inzet van Dwight verder uitgebreid kan worden. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden op scoutingsgebied, wedstrijdanalyse en het ondersteunen van trainingen bij de A-jeugd, beloften en de hoofdselectie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button