Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wat te doen in Zwolle dit weekend: van Nacht van de Nacht tot ‘Geestdrift en Verzet’!

Zwolle – Ben je op zoek naar een leuk en gezellig weekend? Dan heb je geluk, want er is van alles te doen in onze mooie stad! Of je nu houdt van cultuur, natuur, geschiedenis of spanning, dit weekend staat er bol van. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten die je dit weekend kunt ondernemen in Zwolle.

UIT AGENDA VOOR ALLE ACTIVITEITEN

Zaterdag

Foto: radiozendapparatuur Aubord Dulac - Shutterstock.com
Foto: radiozendapparatuur Aubord Dulac – Shutterstock.com

DAG VOOR DE RADIOAMATEUR – 09:00 – 17:00 – IJSSELHALLEN – € 15,-

Kom naar de Dag voor de Radioamateur, de leukste en grootste beurs voor radiozendamateurs in Nederland! Op zaterdag 28 oktober kun je in de IJsselhallen genieten van een gevarieerd programma met interessante lezingen, een enorme radiovlooienmarkt en een commerciële verkoop van radiozendapparatuur. Of je nu een beginner of een expert bent, je vindt hier alles wat je nodig hebt om je hobby te beoefenen.

© RTV Focus Zwolle

NACHT VAN DE NACHT – 19:00 – 22:00 – NOOTERHOF – GRATIS

Kom naar de Nooterhof op zaterdag 28 oktober voor een spannende en gezellige avond vol duistere activiteiten! Van 19.00 tot 22.00 uur kun je genieten van een sfeervol verlicht park waar van alles te beleven is voor jong en oud. Ontdek het belang van duisternis voor mens en natuur en laat je verrassen door het nachtleven. Je kunt meedoen met allerlei activiteiten: een bosbar met nachtdieren, een theater- en acrobatiekshow in blacklight, een nacht-safari, een insecten-expositie, een sterrenkijk- en heelalworkshop, een natuurcollage-knutsel, een break-in escaperoom, een duistere dwaaltocht, een uilen-presentatie en -braakballenpluis, nachtvlinders bekijken, een glow in the dark raadspel en een schemerpotje-maak. Ook is er een heerlijk nachtterras bij het earthship.

Boomgeesten - Foto © andreiuc88 - Shutterstock.com
Boomgeesten – Foto © andreiuc88 – Shutterstock.com

 

GHOST TOUR, WANDELING LANGS SPOOKHUIZEN EN BOOMGEESTEN – 19:30 – SASSENPOORT – € 5,-

Ben je klaar voor een spannende avond vol griezelige verhalen? Kom dan mee met de ghost tour, een wandeling langs de spookhuizen en boomgeesten van Zwolle. Je zult versteld staan van de geheimen die deze stad verbergt. Onder leiding van historicus Girbe Buist ontdek je de plekken waar het Vliegende paard en de Schepenzaal spoken, en waar de Kelten boomgeesten of dryades vereerden. Dit is een unieke kans om Zwolle op een andere manier te leren kennen.

Meld je snel aan via buistg@ziggo.nl, want de plaatsen zijn beperkt. De kosten zijn 5 euro per persoon. De ghost tour begint om 19:30 uur bij de Sassenpoort 53 en duurt tot 21:00 uur. De activiteit is geschikt voor kinderen en rolstoelgebruikers.

ZONDAG

GEESTDRIFT EN VERZET – 13:30 en 14:30 – Schepenzaal – GRATIS

Wil je meer weten over de spannende geschiedenis van Zwolle als Hanzestad? Kom dan naar de Schepenzaal en luister naar het hoorspel “Geestdrift en Verzet”. Je hoort twee verhalen vol humor, drama en avontuur over het Schot op Brugge en de Hanzevergadering. Peter Vader en Rob Bults nemen je mee naar de tijd dat Zwolle een belangrijke rol speelde in het Hanzeverbond. In het Schot op Brugge vertellen Peter en Rob over een bijzondere belasting om het Hanzekantoor van Brugge te versterken en de hevige protesten van Zwolle en de Ijsselsteden tegen deze maatregel. Met de Hanzevergadering duik je in een voorval dat plaatsvond in 1530 waar Zwolle en Kampen ruzie maken over hun plaats in de rangorde. Ontdek hoe deze rivaliteit werd opgelost en welke rol andere Hanzesteden speelden bij het besluit. Je kunt “Geestdrift en Verzet” zien op 29 oktober om 13:30 en 14:30 uur. De voorstelling duurt 25 minuten en is in de Schepenzaal.

 

 

 

 

 

 

 

WRZV Vlooienmarkt – 09:00 – 16:00 – WRZV Hallen – € 4,- p.p. kinderen t/m 10 jaar gratis.

Kom naar de grote vlooienmarkt in de WRZV hallen in Zwolle op zondag 29 oktober! Je kunt er van alles vinden, van antiek tot speelgoed, van boeken tot kleding.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button