112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drie Zwollenaren mishandelen horecamedewerker in Kampen

Kampen – In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli zijn in de binnenstad van Kampen drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie Zwollenaren van 36, 35 en 16 jaar oud hebben een medewerker van een horecagelegenheid aan de Plantage mishandeld en meubilair van de zaak vernield. Alle drie de mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Meubilair en glaswerk vernield

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een ruzie bij een horecagelegenheid aan de Plantage. Het bleek dat er binnen een woordenwisseling was geweest tussen de 35-jarige verdachte en een personeelslid. De man ging in eerste instantie weg, maar direct daarna kwam hij terug met een groep personen. Toen hen de toegang werd geweigerd werd de groep agressief. Een medewerker werd geslagen en meubilair en glaswerk werd vernield.

Agressief richting de politie

De politie kwam ter plaatse en wilde de 35-jarige man aanhouden. De verdachte verzette zich echter heftig en de rest van de groep bemoeide zich met de aanhouding. Ze waren daarbij zeer agressief. Nadat het politiemensen lukte de groep op afstand te houden kon de aanhouding uiteindelijk worden verricht. Ook nadat de verdachte was weggebracht bleef de rest van de groep agressief richting de politie. Uiteindelijk keerde de rust weer en vertrok de groep. Al snel bleek echter dat meerdere personen uit deze groep ook hadden geslagen en vernielingen hadden gepleegd. Hierop werd besloten om de andere twee verdachten, die zich nog op de Oudestraat bevonden, aan te houden.

Plaats op kaart bij benadering;

Gerelateerde artikelen

Back to top button